Cornulete de post (minunile bunicii)

de carla_26 in Prajituri, 18 Apr 2011 | 5582 vizualizari

 

Sunt niste cornulete simple cu un gust si aroma ''complicata''....

 

INGREDIENTE

  • 1 cana  ulei
  • 1/2 cub drojdie proaspata
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 cana apa calduta
  • faina necesara pentru a forma un aluat consistent
  • dulceata de visine,caise sau gem de prune
  • 1 cana de orez
  • cacao

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete de post (minunile bunicii):

Mai intai incepem cu umplutura ce va consta in gem sau dulceata, nuca si orez fiert in apa cu putin zahar si cacao. Punem orezul la fiert cu cacao si zahar, apoi incepem sa pregatim aluatul care se obtine  amestecand apa , uleiul si faina , iar la sfarsit adaugand solutia rezultata dupa frecarea drojdiei cu putina apa si zahar pudra.                                                                                                                 

Daca orezul este gata putem sa incepem sa intindem aluatul si sa formam cornuletele care le umplem cu o cantitate potrivita de gem sau dulceata ,nuca si orez fiert.

Apoi le dai la cuptor incins inainte , cu foc mic ,asezandu-le intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt.

Le ornezi pudrand zahar pudra peste ele...

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete de post (minunile bunicii)-0
Cornulete de post (minunile bunicii)-1

COMENTARII (11)

Ade200 1

19.04.2011, 07:30

Interesantă!

Lau 1

19.04.2011, 10:10

bun venit bunnnneeeee

babi5 1

15.12.2014, 05:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04