Cornulete fragede

de cristinutza_vida in Prajituri, 6 Ian 2013 | 5724 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina
  • 400 gr smantana grasa
  • 3 galbenusuri
  • putina sare
  • 1 pachet margarina
  • ciocolata,nuca,gem,rahat,etc pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede:

Se amesteca faina cu margarina pana se incorporeaza totul,se adauga restul ingredientelor si se framanta pana devine un aluat bine legat.

Aluatul rezultat se lasa la odihnit intre 1 ora si 12 ore,cu cat mai mult cu atat mai bine.

Dupa ce a trecut timpul preferat de voi,se i-a aluatul si se da forma de rulada,se taine in bilute de marimea unui pumn.Fiecare biluta se intinde cat mai subtire,pana devine transparent si se taie in 8 triunghiuri ca pentru fiecare cornulete.

Se pune pe fiecare triunghi cate o lingurita din umplutura dorita,eu am ales nuca.

Se incepe rularea lor de la partea mai lata sper varf,avand grija sa strangem putin mai tare la inceput pentru ca sa nu iasa umplutura.

Umplutura nuca:

se bat bine cele 3 albusuri ramase de la aluat,se adauga 5 linguri de zahar,fiecare cat doreste de dulce si se adauga 200-300 gr nuca macinata fin,la fel fiecare cat doreste de multa.

Se pun in tava si se pun la cuptorul preincalzit pana devin aurii.se lasa la racit si se dau prin zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Cornulete fragede-0
Cornulete fragede-1

COMENTARII (9)

Lau

Lau 1

06.01.2013, 18:29

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

06.01.2013, 18:31

tare bune...

cristinutza_vida

cristinutza_vida 1

06.01.2013, 23:30

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!