Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca

de Angelina_Elena in Dulciuri, 9 Mai 2013 | 3689 vizualizari

 

By Ioana (e-Retete)

 

INGREDIENTE

Pentru 40 de cornulete avem nevoie de:

  • 460 g faina
  • 9-10 linguri apa
  • 4 linguri untura
  • 2 linguri otet
  • 2 pliculete praf de copt (16 g)
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 400 g dulceata de prune
  • 250-300 g nuca macinata

Decor:

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata de prune si nuca:

Intr-un vas  punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).

Se adauga faina cernuta si se framanta cu mana pana aluatul este omogen.

Framantam aluatul aproximativ 5 minute (aluatul nu trebuie sa se lipeasca de maini).

Pentru umplutura amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare.

Impartim apoi aluatul in 4 bucati.

Pe masa de lucru intindem o bucata mai mare de hartie de copt pe care o pudram cu faina.

Intindem dintr-o bucata de aluat o foaie dreptughiulara subtirica, punem umplutura de-a lungul si rulam cu grija.

Taiem foaia in bucatele de aproximativ 3 cm.

Coacem cornulete la foc portivit pana se rumenesc usor pe talpa.

Cornuletele nu trebuie sa se rumeneasca tare, ci foarte, foarte usor!

Dupa ce le scoatem din cuptor le trecem fierbinti prin zahar pudra (eu le-am trecut prin zahar pudra inainte de servire).

Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Aluatul NU contine zahar!

2

La inceput punem doar 9 linguri de apa, iar daca aluatul este faramicios si simtim ca nu se leaga atunci cand il framantam, adaugam inca o lingura de apa!

3

Daca nu doriti sa puneti nuca in umplutura atunci folositi o dulceata tare, gen magiun(silvoita), pentru ca umplutura sa nu curga in tava.

COMENTARII (34)

diaconta

diaconta 1

09.05.2013, 22:45

super

Rocsi

Rocsi 1

10.05.2013, 11:14

Zilnic as manca asa bune sunt

Sim0na

Sim0na 1

10.05.2013, 11:48

super arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!