Cornulete fragede cu nuca si vanilie

de Lavinia in Dulciuri, 24 Feb 2014 | 2927 vizualizari

 

Le-am facut prin toamna cred iar acum ma uitam prin pozele cu retete mai vechi si am dat de ele.Reteta am luat-o de la Gabita ;;) Sunt atat de fragede si delicate incat se topesc in gura!

 

INGREDIENTE

  • 210 margarina
  • 70 g zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 g nuca macinata
  • coaja de la 1 lamaie mica
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • zahar pudra vanilat pentru tavalit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu nuca si vanilie:

Mixeaza margarina cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana obtii o crema spumoasa. Adauga oul si mai mixeaza 1-2 minute.

Adauga apoi nuca macinata,coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Incorporeaza treptat faina si amesteca bine. Vei obtine un aluat mai moale dar care se lucreaza destul de usor. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Rupe cate putin din aluat si formeaza mici suluri pe care le pui in tava sub forma de cornulete. Baga tava in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor. (Mie mi-au iesit 2 tavi) Trece cornuletele fierbinti(cu mare grija ,sunt foarte fragede) prin zaharul pudra vanilat.

Sursa de inspiratie

 

COMENTARII (42)

madi_marin 1

25.02.2014, 18:47

am salvat si eu reteta , ca imi plac mult cum arata si sigur sunt si bune

gaby_duceag 1

25.02.2014, 18:52

MADI, bineinteles ca fiind facute după o reteta de-a mea, nu pot fi...decat un real succes

Lavinia 1

25.02.2014, 20:14

Multumesc
Gabi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04