Cornulete fragede cu osanza

de La Ancuta in Dulciuri, 5 Sep 2013 | 13100 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g osanza cruda
  • 4 galbenusuri
  • 100 ml iaurt
  • esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 250-270 g faina
  • umplutura dupa gust: rahat, gem de prune amestecat cu nuca macinata etc
  • zahar pudra (pentru tavalit)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu osanza:

Intr-un castron punem osanza macinata impreuna cu galbenusurile, sarea si esenta de vanilie si mixam pana se omogenizeaza. Adaugam apoi iaurtul si mai mixam cateva minute.
Adaugam cateva linguri de faina si mixam pana se incorporeaza apoi adaugam treptat toata faina si framantam repede un aluat nelipicios. Nu trebuie insistat prea mult, pentru ca cornuletele sa ramana fragede.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 20 de minute.

Aluatul racit il intindem in foaie subtire pe care apoi o taiem patratele nu prea mari. Asezam umplutura dorita pe fiecare patratel si apoi rulam incepand din colt.

Pentru umplutura eu am folosit rahat si gem de prune in care am adaugat nuca macinata.

Cornuletele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumenesc usor (20-25 de minute). Cornuletele inca fierbinti se tavalesc prin zahar pudra vanilat.

Sunt foarte fragede si dispar cat ai clipi :).

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornulete fragede cu osanza 257313
retete culinare - Cornulete fragede cu osanza 257314
retete culinare - Cornulete fragede cu osanza 257315
retete culinare - Cornulete fragede cu osanza 257316
retete culinare - Cornulete fragede cu osanza 257317
retete culinare - Cornulete fragede cu osanza 257318
retete culinare - Cornulete fragede cu osanza 257319
retete culinare - Cornulete fragede cu osanza 257320

COMENTARII (43)

Lavinia 1

05.09.2013, 16:07

minunate

Rocsi 1

05.09.2013, 22:09

Pur si simplu se topesc in gura

tanyapatap 1

07.09.2013, 18:13

LE ADOR!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18