Melcisori cu nuca si Green Sugar

de simona72 in Dulciuri, 4 Iun 2015 | 881 vizualizari

 

Pentru ca mi-au placut tare mult acesti melcisori-Cinnamon Rolls, am zis sa-i repet, dar sa-i fac cu alta umplutura. Am umblat atat la aluat cat si la umplutura, glazura e bestiala, fara ea nu sunt la fel de buni, iar zaharul l-am inlocuit cu Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 ml zer de capra
  • 2 oua mici de tara
  • 1 lingura unt moale
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 pliculete green sugar
  • 650-680 g faina
  • 1 cub mic de drojdie sfaramitata
  • Umplutura:
  • 300 gr nuca prajita si macinata
  • 2 linguri scortisoara macinata
  • 2 linguri Rom (nu esenta, bautura alcoolica-Rom)
  • 100 g unt topit
  • 8 pliculete green sugar
  • pentru glazura:
  • 2 linguri unt topit
  • 1 lingura plina de branzica pufoasa cu smantana de la Delaco
  • 1-2 linguri smantana grasa
  • 3 plicuri green sugar
  • Decor:
  • fulgi de migdale(optional)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca si Green Sugar:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientel au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa framantare lasam aluatul la dospit 10-15 minute. Nu este necesar sa-si dubleze volumul, este suficient daca creste putin aluatul. Impartim aluatul in doua, intindem cu sucitorul una dintre bucati intr-un dreptunghi/foaie nu gros, dar nici foarte subtire.

Pentru umplutura: nuca putin prajita si macinata o amestecam cu untul topit, scortisoara, romul si inlocuitorul zaharului-green sugar. Amestecam bine ingredientele pana obtinem o pasta mai consistenta. Cu jumatate din compozitie ungem prima foaie de aluat intinsa, adunam marginile pe lungime si facem sul aluatul umplut. Strangem putin ruloul/sulul intre maini pentru a se lipii marginile. Taiem sulul in bucati de 2-3 cm, asezam bucatile cu fata in sus in tava captusita cu fartie de copt. Am folosit si o tava rotunde din iena pe care am sprayat-o cu putin ulei. Lasati spatiu intre melcisorii din tava si lasati tava la loc caldut pentru 10-15 minute. Coaceti melcii la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute, pana sunt rumeni deasupra. 

Pentru glazura: se amesteca bine toate ingredientele. Compozitia rezultata va fi una fluida, care va curge de pe lingura. Folositi o pensula si glazurati melcii imediat ce au fost scosi din cuptor. Se lasa sa se raceasca, se presara pentru decor fulgi de migdale si se servesc. Sa va fie de bine!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti green sugar inlocuiti cu zahar brut

2

sa nu cumva sa nu faceti glazura la melcii astia... este bestiala, fara ea nu sunt la fel de buni

3

inlocuiti romul cu esenta daca nu aveti sau vanilie

RETETA IN IMAGINI

Melcisori cu nuca si Green Sugar-0
Melcisori cu nuca si Green Sugar-1
Melcisori cu nuca si Green Sugar-2
Melcisori cu nuca si Green Sugar-3
Melcisori cu nuca si Green Sugar-4
Melcisori cu nuca si Green Sugar-5
Melcisori cu nuca si Green Sugar-6
Melcisori cu nuca si Green Sugar-7
Melcisori cu nuca si Green Sugar-8
Melcisori cu nuca si Green Sugar-9
Melcisori cu nuca si Green Sugar-10

COMENTARII (24)

Moni_alex

Moni_alex 1

04.06.2015, 22:58

miki_a

miki_a 1

04.06.2015, 23:09

Deliciosi!

Panacris

Panacris 1

05.06.2015, 17:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de cartofi cu mazare si ton

de katty 5

Salata de cartofi...

ieri la 08:44

Macrou la cuptor cu legume

de katty 5

Macrou la cuptor...

ieri la 08:39

Macrou usturoiat cu piure de mazare

de katty 5

Macrou usturoiat...

ieri la 08:33

Supa de somon cu cartofi

de katty 5

Supa de somon cu...

ieri la 08:27