Cornuri Bratislava

de Valclaudia in Dulciuri, 6 Iul 2014 | 1152 vizualizari

 

le-a venit in sfarsit randul,ca prea am salivat la fiecare postare de-a voastra.... ;)

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 250 gr. nuca macinata
  • 50 gr. stafide
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1/2 lingura pudra din coaja de portocala confiata
  • 150 gr. zahar tos
  • 75 ml apa
  • 75 ml lapte
  • Aluat:
  • 600 gr. faina alba proaspat cernuta
  • a pachet de unt
  • 200 ml lapte caldut
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 pachetel de drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • In plus:
  • 1 ou
  • 2 linguri zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri Bratislava:

Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare si zaharul. Lasam sa se umfle putin (10 minute), apoi adaugam ouale, untul la temperatura camerei si faina.

Framantam, obtinem un aluat elastic si nelipicios pe care-l vom da pentru aproximativ 20 minute la rece.

Pentru umplutura amestecam apa cu laptele intr-o craticioara la foc mic, adaugam zaharul, amestecam pana se topeste complet,dam craticioara deoparte de pe foc, punem esenta de rom, pudra de portocala confiata iar la final nuca macinata. Lasam sa se raceasca complet.

Scoatem aluatul de la rece, il impartim in mingiute aprox. egale, fiecare mingiuta cantarind intre de 30-40 grame.

Pe masa infainata de lucru intindem cu sucitoarea cate o mingiuta, astfel incat sa-i dam forma ovala.

Punem cate o lingura de umplutura, o intindem la baza aluatului, rulam cornurile, le dam forma de "U", le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut, presaram zahar colorat si introducem tava in cuptorul preincalzit.

Coacem cornurile la 175 grade pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

sunt bune calde dar parca-mi plac mai mult a doua zi, langa un pahar cu lapte rece

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri Bratislava 330909
retete culinare - Cornuri Bratislava 330910
retete culinare - Cornuri Bratislava 330911
retete culinare - Cornuri Bratislava 330912
retete culinare - Cornuri Bratislava 330913
retete culinare - Cornuri Bratislava 330914
retete culinare - Cornuri Bratislava 330915
retete culinare - Cornuri Bratislava 330916
retete culinare - Cornuri Bratislava 330917
retete culinare - Cornuri Bratislava 330918
retete culinare - Cornuri Bratislava 330919
retete culinare - Cornuri Bratislava 330920
retete culinare - Cornuri Bratislava 330921
retete culinare - Cornuri Bratislava 330922
retete culinare - Cornuri Bratislava 330923
retete culinare - Cornuri Bratislava 330924

COMENTARII (21)

Lavinia 1

07.07.2014, 20:04

mihaelar63 1

13.07.2014, 00:14

noiinbucatarie 1

18.04.2016, 22:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S