Cornuri in doua culori, de post

de Rocsi in Mancaruri de post, 24 Noi 2015 | 18720 vizualizari

 

De mult timp vreau eu sa fac aceste cornuri, dar abia cum le-au venit randul. Nu pot sa spun decat ca sunt grozave, chiar neasteptat de bune. La prima citire poate o sa vi se para putin greu de facut, dar nu este deloc, o sa vedeti. Sa le incercati pentru ca se merita!

 

INGREDIENTE

    • 500 ml apa minerala
    • 3 linguri zahar
    • 14 gr drojdie uscata (sau 50 gr proaspata)
    • 200 ml ulei
    • 3 linguri cacao
    • coaja rasa de lamaie
    • un praf de sare
    • faina cat cuprinde
    • pentru umplut: un gem mai tare, rahat, nuca
    Pentru sirop:
    • 250 gr zahar
    • 120 ml apa
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • nuca de cocos
Portii: 50
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri in doua culori, de post:

Mai intai facem siropul:
Intr-un ibric punem apa, zaharul si vanilia.
Le punem pe foc, amestecam continuu, pana zaharul se topeste. Cand este gata, il dam deoparte si il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol punem apa minerala, uleiul, zaharul, sarea, drojdia uscata (daca puneti proaspata, o dizolvati cu putin apa calduta inainte) si coaja rasa de lamaie.
Le amestecam putin cu un tel.
Incepem sa punem faina, treptat, pana aluatul este putin mai gros ca la clatite.
Cand ajungem la aceasta consistenta, impartim aluatul in doua vase, in unul punem putin mai multa compozitie.
In vasul in care avem mai putina compozitie, adaugam faina, pana aluatul devine nelipicios, dar foarte usor de lucrat.
In vasul in care este mai multa compozitie, punem cacaoa, apoi faina, pana aluatul devine nelipicios si usor de lucrat.
Impartim fiecare aluat in 4 bile.
Luam o bila maro de aluat, intindem o foaie subtire si cat mai rotunda.
Luam o bila alba de aluat, intindem o foaie subtire, rotunda si putin mai mica decat cea maro.
Asezam foaia alba peste cea maro, mai intindem putin cu sucitorul cat sa se lipeasca cele doua foi.
Cu un cutit taiem pe mijloc, atat pe lungime cat si pe latime (veti obtine o forma de cruce).
Fiecare sfert se taie in triunghiuri potrivite sau in functie de cat de mari vreti sa faceti cornurile. Eu le-am facut potrivite.
Punem pe margine gem, le rulam.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. La fel procedam si cu restul de aluat.
Le introducem in cuptorul incins pentru 20 de minute  (daca le faceti mai mari, le lasati 25 de minute).
Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca.

Le trecem calde, prin siropul rece, le presaram cu nuca de cocos.

Le lasam sa se raceasca, apoi le pastram intr-un bol, acoperite. Ies cam 50-55 de bucati.
Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Cornuri in doua culori, de post-0
Cornuri in doua culori, de post-1
Cornuri in doua culori, de post-2
Cornuri in doua culori, de post-3
Cornuri in doua culori, de post-4
Cornuri in doua culori, de post-5
Cornuri in doua culori, de post-6
Cornuri in doua culori, de post-7
Cornuri in doua culori, de post-8
Cornuri in doua culori, de post-9

COMENTARII (50)

Rocsi

Rocsi 1

28.11.2015, 21:10

Aletta, multumesc

Rocsi

Rocsi 1

28.11.2015, 21:10

Ela, sunt foarte bune

Rocsi

Rocsi 1

28.11.2015, 21:11

Merg bine cu ce vrei tu Mihaela

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!