Cornuri pentru mic dejun

de cocineraviajera in Piine, 10 Oct 2011 | 2609 vizualizari

 

O minunatie de cornuri de care te poti bucura cateva zile fara probleme.
Sunt excelente cu unt, gem, dulceata, nutella, crema de branza, etc.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina,
  • 200 ml apa,
  • 15 gr drojdie,
  • 50 ml ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita zahar.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri pentru mic dejun:

Din drojdie, 100 ml apa calda, zahar si 2 linguri faina se face maiaua.

Se lasa sa creasca, apoi se framanta bine adaugand restul de apa, faina si sarea.

Se lasa la crescut pana isi mareste volumul.

Se imparte aluatul in bucati.

Fiecare bucata se intinde putin cu sucitorul si se ruleaza pe lungime.

Rulourile se aplatizeaza si se intind apoi pana obtinem fasii foarte subtiri.

Se ruleaza si se da forma de corn.

Se aseaza in tava si se lasa la crescut cca. 20 de minute.

Se ung cu ou batut cu 2-3 linguri de lapte caldut si se coc la foc mediu pana sunt

rumenite.

Sunt niste cornuri grozav de bune, cu coaja crocanta si miezul pufos. Asa cum erau

de cumparat la brutariile de altadata.

S-aveti pofta!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 128584
retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 128585
retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 128597
retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 128617
retete culinare - Cornuri pentru mic dejun 128618

COMENTARII (18)

brunetica 1

17.10.2011, 14:09

delicioase cornurile tale, o sa incerc si eu reteta

cocineraviajera 1

19.10.2011, 23:44

Chiar te rog sa le incerci Brunetico, si sa-mi spui te rog cum ti-au iesit. Spor la facut si la mancat!

ccrisstiana 1

16.01.2012, 21:28

o reteta numai buna de adaugat la favorite=p~

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55