Cosulete cu crema de branza si verdeata

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 27 Dec 2012 | 2313 vizualizari

 

Continuam marea aventura in bucatarie de sarbatori, cu un aperitiv simplu si gustos, care a stat pe masa noastra de Craciun, alaturi de alte bunatati "d-ale porcului" si a fost bine venit pentru ca aveam nevoie si de ceva mai light.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat congelat (un pachet are 2 foi si eu am folosit numai una),
  • 300 g branza proaspata,
  • 2-3 linguri smantana,
  • 1 lingurita sare,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • piper,
  • oregano,
  • busuioc,
  • 1 leg. ceapa verde,
  • 1/2 leg patrunjel,
  • 1/2 leg marar,
  • seminte de mas si susan optional
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu crema de branza si verdeata:

Am decongelat aluatul la temperatura camerei si am intins una din foi pe masa de lucru.  

Am taiat cu ajutorul unei forme rotunde 9 cercuri.  

Eu am copt aluatul in formele pentru briose asa ca a avut aspectul unor cosulete, dar e ok si daca il taiati simplu cu forma sau pahar si il coaceti in tava.  

Daca vreti cosulete, intindeti usor aluatul pe marginile formei de briosa. Aluatul trebuie intepat in 2-3 locuri cu o furculita. In fiecare cosulet punem o hartiuta mica de copt si pe ea cateva boabe de fasole (sau de orez am avut eu) si astfel evitati sa se ridice mijlocul aluatului.  

Am pus tava la cuptor la foc mic, 10-15 min. La mine a mers repede fiind tava cu cate 6 forme de briosa, dar chiar daca sunt forme individuale le punem impreuna in cuptor ca sa nu coacem mai multe serii.  

Am scos cosuletele din forme si le-am lasat sa se raceasca.  

Intre timp am amestecat branza cu smantana, verdeturile taiate marunt si condimentele.  

Am umplut fiecare cosulet de aluat cu 2-3 lingurite de crema de branza si verdeturi, apoi am decorat cu seminte de mac, susan si frunze de patrunjel.

Un aperitiv excelent pentru o masa festiva! Merita sa-l incercati! 

 

COMENTARII (39)

Dana_Retetegg 1

28.12.2012, 13:51

rucsanda2013 1

28.12.2012, 14:21

arata extraordinar de bine bravo dana

Dana_Retetegg 1

28.12.2012, 15:13

Multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S