Cosulete dulci

de gaby_duceag in Prajituri, 4 Apr 2010 | 7948 vizualizari

 

O reteta adaptata dupa propriile gusturi.Sunt bune ,insa cred ca mai reusite ar fi cu alta crema.E prima oara cand le fac.Data viitoare o sa le umplu cu altceva;)

 

INGREDIENTE

  • pt cosulete:
  • un pachet de unt
  • 450gr faina
  • 125gr zahar
  • 1 Ou
  • zahar vanilat,
  • un praf sare
  • crema:
  • un plic CREMA CIOCOLATA CU GUST DE TRUFE SI ROM(DR.OETKER)
  • 200ML frisca mixata cu 2linguri zahar
  • 7-8linguri nuca macinata
  • 250ml lapte
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete dulci:

Cosuletele

-amestecam cu mana untul cu zaharul, oul, vanilia, sarea si cate putina faina pana ce aluatul capata consistenta si numai este faramicios. formam o bila si o introducem la frigider pt 10minute

impartim aluatul in 36 bilute

fiecare biluta o introducem in forma unsa cu unt(am uns-o doar odata desi am copt de 5ori)si o modelam cu degetul mare dandu-i forma cosuletului

se coc la foc potrivit,in cuptorul preincalzit,aprox10-12min

Crema

preparam crema conform instructiunilor de pe plic(mixam praful cu 250ml lapte)

o amestecam apoi cu frisca si nuca

umplem cosuletele

ornam cu jumatati de miez de nuca usor prajita


 

RETETA IN IMAGINI

Cosulete dulci-0
Cosulete dulci-1
Cosulete dulci-2
Cosulete dulci-3
Cosulete dulci-4
Cosulete dulci-5

COMENTARII (21)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

19.04.2010, 19:39

Epurasha,eu le-am luat de la supermarket inainte de Paste.1,5lei/buc.Erau si mai mici cu 1leu.Daca mai sunt sau daca mai aduc,te servesc cu drag.Nu mi-a placut umplutura,in sensul ca nu merge cu cosuletele astea,trebuie ceva sa inmoaie cosul.

madi_marin

madi_marin 1

19.04.2010, 19:55

Epurasha....si eu mi+am luat de curand forme de tarta de la un magazin cu articole de menaj....si am dat pe cele mici 1,3 lei si erau si mai mari cu 1,5 lei parca.....

ade_lina

ade_lina 1

08.02.2012, 10:44

cosuletele merg foarte bine umplute cu gem de prune si deasupra albus de ou batut spuma cu zahar si nuca macinata.le dai la cuptor si ies delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24