Cosulete rustice cu salata a la Russe

de Rux in Aperitive / Garnituri, 6 Oct 2015 | 897 vizualizari

 

Asta-i autograful pentru voi dragi bucatarasi dragalasi! Am ales sa prepar aceasta salata in varianta vegetariana cu bunatati de toamna...sfecla, ardei copt si gogosar in otet, castraveciori bulgaresti, maioneza de casa,...ce sa mai povestim...un deliciu!

 

INGREDIENTE

Blat cosulete:

  • 200 gr unt gras( 85%)
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana grasa( min 20%)
  • un praf de sare
  • amidon pentru intins foaia

Salata a la Russe:

  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 4 gogosari in otet
  • 4 ardei copti
  • 4 castraveciori
  • 4 feliute de sfecla in otet
  • un sfert de borcan de mazare prefiarta la borcan
  • maioneza preparata in casa din doua galbenusuri moi fierte, o cana de ulei, eu am folosit Omega 3 din seminte , o lingura de mustar, o lingurita zeama de lamaie, un praf de sare
  • o lingura de mustar
  • sare dupa gust

Pentru decor:

  • felii de sfecla, masline, castraveti murati, gogosari, ardei copti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete rustice cu salata a la Russe:

Reteta de aluat este cea de foietaj de casa postat nu demult.

De regula prepar blatul cu unt rece si dat pe razatoarea mare imediat ce l-am scos din frigider. Il amestec apoi cu restul ingredientelor si-n mai putin de 3 minute obtin aluatul pe care-l infainez usor, de data aceasta cu amidon. L-am dat la rece pana am pus legumele la fiert dar oricum a stat la rece in jur de 30 de minute.

Am scos blatul si l-am intins,  obligatoriu pe o suprafata bine infainata cu amidon ca sa mearga struna,  am avut grija sa nu fie foarte subtire, apoi cu un pahar am decupat forme( sau puteti rupe bucati cu mana) pe care le-am mai intins putin cu sucitorul si le-am asezat pe dosul formelor de briose pe care le-am pudrat cu amidon. Nu ne straduim prea mult sa le bibilim, pentru ca le vrem rustice! :))))

Am copt cosuletele la 200 de grade pana s-au rumenit in jur de 16 minute, nu mai mult ca sa nu crape...oricum trebuiesc manevrate cu multa grija deoarece aluatul este extrem de fraged si se rupe imediat. Le vom lasa la racit si abia apoi le vom scoate cu grija.

Salata stie toata lumea sa o prepare, desigur....se fierb legumele,  cartofii si morcovii, se toaca pe rand si se pun intr-un vas unde se amesteca, cu  gogosarii murati, ardeii copti, sfecla in otet, mazarea fiarta si apoi  cu maioneza. Am mai pus mustar, sare dupa gust si apoi am umplut cosuletele pe care le-am decorat dupa inspiratia de moment.

Eu vi le arat, voi alegeti cosuletul care va place.....pofta buna si imbratisari tuturor!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404897
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404899
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404901
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404903
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404904
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404905
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404906
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404907
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404908
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404909
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404910
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404911
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404912
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404913
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404914
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404915
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404916
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404917
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404918
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404919
retete culinare - Cosulete rustice cu salata a la Russe 404920

COMENTARII (39)

Rux 1

07.10.2015, 20:28

Criss

Rux 1

07.10.2015, 20:28

Licurici drag, multumesc!

mihaelar63 1

21.04.2016, 13:51

Foarte interesanta , cu sfecla !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S