Covridog pentru mic dejun

de rodica_m in Aperitive / Garnituri, 27 Oct 2011 | 6911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cremvusti
  • 300 gr faina
  • 150 ml apa calduta
  • 4 gr drojdie
  • 2 oua
  • 30 ml ulei
  • 1 lingurita zahar
  • o priza de sare
  • 30 gr susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covridog pentru mic dejun:

Pregatim aluatul in care vom rula cremvustii:

In apa calduta vom pune drojdia si lingurita de zahar, amestecam pana se omogenizeaza si se topeste zaharul si turnam maiaua peste faina, adaugam sarea si un ou.

Framantam pana nu se lipeste de mana, pentru ca acest lucru sa se intample mai repejor adaugam uleiul treptat si iar framantam. Trebuie sa rezulte un aluat elastic. Lasam la crescut la cald cam 30 min.

Intre timp curatam cremvustii de pielita. In jumatatea de kg de cremvusti pe care am luat-o eu au fost 10 cremvusti.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 10 bilute. Rulam fiecare biluta cu mainile pe masa infainata. In asa fel obtinem o bagheta lunga pe care o aplatizam cu degetele. Luam un cremvusti si de jur imprejulrul lui rasucim bagheta de aluat. 

Repetam operatiunea pana terminam cremvustii. Ii punem in tava tapetata cu hartie de copt. 

Batem un ou cu putina sare si ungem fiecare covridog. Apoi presaram susanul.

Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 C pentru aproximativ 1h si 15 min.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Impartiti alautul in 10 bilute, insa daca vi se pare prea mult aluat, adaptati marimea bilutelor in functile de lungimea cremvustilor. Din aluatul ramas puteti modela painici pe care le coaceti si le folositi la hamburgeri.

2

Pentru a se coace uniform, fara sa se arda la talpa, eu am pus o tava cu putina apa sub tava cu covridogi. Daca aveti insa incredere in cuptorul dvs nu mai este nevoie.

RETETA IN IMAGINI

Covridog pentru mic dejun-0
Covridog pentru mic dejun-1
Covridog pentru mic dejun-2

COMENTARII (25)

LUK 1

29.10.2011, 09:26

buni si frumosi

rodica_m 1

29.10.2011, 11:15

Miuta
Mirela
Luk

jolygina 1

30.10.2011, 09:42

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04