Covrigei

de vanilla in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2010 | 16532 vizualizari

 

Ce face omul cand se plictiseste?
Pe mine cand m-a incordat plictiseala m-am pus de am facut 12 tavi de covrigei....
Offf offf

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 tavi de covrigei aveti nevoie de:
  • 500 gr de faina
  • 2 lg de smantana
  • 75 gr de untura
  • 175 de gr margarina
  • 1 galbenus de ou+ un ou intreg
  • 15 gr de drojdie
  • 1/2 cana de lapte
  • sare
  • susan
  • cascaval
  • mac
  • boia
  • sare de mare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei:

Se freaca bine smantana,margarina si untura - like there is not tomorow - si apoi se adauga jumatate din faina. Se face o maia din drojdie, lapte si sare si se adauga peste aluat. Se mai pune si galbenusul si se framanta bine. Va rezulta un aluat relativ moale.Se adauga apoi restul de faina si se framanta pana veti obtine un aluat nici prea moale nici prea tare.

Se imparte astfel aluatul obtinut in doua bile. Se intinde prima bila pe masa si se decupeza din ea covrigei.

Se pun covrigeii intr-o tava unsa cu ulei si se lasa 5 min la crescut. Intre timp se bate oul bine -bine (I repeat like is no tomorow) si cu putin praf de boia dulce/iute cum va place si se ung covrigei.

Deasupra se pune fie mac sau susan, fie cascaval ras sau sare de mare.Se coc in cuptorul bine incins pentru 15 min.

 

COMENTARII (20)

-Miti-

-Miti- 1

04.01.2011, 13:46

ptr astia m-as muta langa tine!!!super bine arata/12 tavi???wow

mamaieelena

mamaieelena 1

20.01.2012, 12:24

ai aparat????????

vanilla

vanilla 1

26.01.2012, 15:08

nu...manual

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!