Covrigi dulci cu unt

de gab_s19 in Dulciuri, 20 Oct 2013 | 4117 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 450 ml. lapte cald
  • 600 gr. faina
  • 7 linguri de zahar brun
  • 4 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • 1 pachetel si jumatate de drojdie uscata
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 25 gr. de Bicarbonat de Sodiu
  • 100 ml. apa
  • 2 linguri de zahar brun

Pentru glazura:

  • 6 linguri de unt topit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dulci cu unt:

Peste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se mixeaza foarte bine. Se adauga si restul de faina si se amesteca pana cand aluatul devine elastic si usor lipicios. Acesta se lasa la crescut in jur de o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregateste un amestec din apa calda si bicarbonatul de sodiu, cu care se vor unge covrigii inainte de a-i introduce la cuptor.

Dupa ce aluatul a crescut, acesta se prelucreaza pe suprafata de lucru astfel: ce formeaza din tot aluatul un bastonas lunguiet, care se va taia cu cutitul in doua parti egale. Acestea, la randul lor, se vor injumatatii. Se repeta procedeul pana cand vor fi 8 bucati de aluat de marime egala. Fiecare bucata se modeleaza sub forma unui rulou lung (aprox. 55 - 60 cm) care sa nu fie mai gros de un deget; acesta se impleteste mai intai in forma de U, se invarte de 3 ori la capete, se intorc si se apasa pe restul covrigului (vezi Foto). Covrigii astfel formati, se umezesc foarte bine cu o pensula cu amestecul de apa si bicarbonat si se aseaza pe tava de cuptor, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Dupa ce toti covrigii sunt asezati in tava, se presara cu zahar brun din abundenta si se dau la cuptor la 200°C pentru 20-25 de minute sau pana cand devin aurii.

Intre timp, se topesc cele 6 linguri de unt pentru glazura la foc mic. Imediat cum sunt scosi din cuptor, covrigii se ung cu untul topit cu ajutorul unei pensule.

 

RETETA IN IMAGINI

Covrigi dulci cu unt-0
Covrigi dulci cu unt-1
Covrigi dulci cu unt-2
Covrigi dulci cu unt-3
Covrigi dulci cu unt-4
Covrigi dulci cu unt-5
Covrigi dulci cu unt-6
Covrigi dulci cu unt-7
Covrigi dulci cu unt-8
Covrigi dulci cu unt-9
Covrigi dulci cu unt-10
Covrigi dulci cu unt-11
Covrigi dulci cu unt-12
Covrigi dulci cu unt-13
Covrigi dulci cu unt-14
Covrigi dulci cu unt-15

COMENTARII (7)

xana 1

21.10.2013, 11:21

Minunati, covrigii! Bine ai venit!

gab_s19 1

21.10.2013, 12:15

multumesc :*

Valclaudia 1

21.10.2013, 19:01

super! Vreau sa incerc reteta ta! Bun venit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20