Covrigi dulci cu unt

de gab_s19 in Dulciuri, 20 Oct 2013 | 7796 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 450 ml. lapte cald
  • 600 gr. faina
  • 7 linguri de zahar brun
  • 4 linguri de unt (la temperatura camerei)
  • 1 pachetel si jumatate de drojdie uscata
  • 1 lingurita si jumatate de sare
  • 25 gr. de Bicarbonat de Sodiu
  • 100 ml. apa
  • 2 linguri de zahar brun

Pentru glazura:

  • 6 linguri de unt topit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi dulci cu unt:

Peste laptele cald se adauga drojdia si se amesteca foarte bine cu un tel sau cu mixerul, se lasa sa se odihneasca 5 minute dupa care se adauga zaharul, untul, sarea, un sfert din faina si se mixeaza foarte bine. Se adauga si restul de faina si se amesteca pana cand aluatul devine elastic si usor lipicios. Acesta se lasa la crescut in jur de o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregateste un amestec din apa calda si bicarbonatul de sodiu, cu care se vor unge covrigii inainte de a-i introduce la cuptor.

Dupa ce aluatul a crescut, acesta se prelucreaza pe suprafata de lucru astfel: ce formeaza din tot aluatul un bastonas lunguiet, care se va taia cu cutitul in doua parti egale. Acestea, la randul lor, se vor injumatatii. Se repeta procedeul pana cand vor fi 8 bucati de aluat de marime egala. Fiecare bucata se modeleaza sub forma unui rulou lung (aprox. 55 - 60 cm) care sa nu fie mai gros de un deget; acesta se impleteste mai intai in forma de U, se invarte de 3 ori la capete, se intorc si se apasa pe restul covrigului (vezi Foto). Covrigii astfel formati, se umezesc foarte bine cu o pensula cu amestecul de apa si bicarbonat si se aseaza pe tava de cuptor, tapetata in prealabil cu hartie de copt. Dupa ce toti covrigii sunt asezati in tava, se presara cu zahar brun din abundenta si se dau la cuptor la 200°C pentru 20-25 de minute sau pana cand devin aurii.

Intre timp, se topesc cele 6 linguri de unt pentru glazura la foc mic. Imediat cum sunt scosi din cuptor, covrigii se ung cu untul topit cu ajutorul unei pensule.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi dulci cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciambelline al vino ( Covrigei cu vin )