Cozonac cu mac

de adela1981 in Dulciuri, 25 Apr 2012 | 2012 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 gr faina tip 000
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 gr zahar
  • 40 gr drojdie
  • sare
  • coaja de lamaie
  • 100 gr unt moale
  • 3 oua
  • 100 gr mac macinat
  • 2 linguri zahar pudra
  • unt pentru una tava si cozonacul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Faina se cerne intr-un castron mare si inalt si se face o adancitura in care zdrobim drojdia , adaugam o lingurita de zahar si  50 ml lapte caldut, se framanta cu mana  si se lasa maiaua la dospit 15 min.  Apoi se adauga urmatoarele: restul de lapte caldut, zaharul, praful de sare, coaja de lamaie, ouale si untul moale. Se framanta aluatul pana ce se desprinde de pe peretii  vasului  si se lasa la dospit, langa o sursa de caldura, cca 40-50 min.  Dupa ce a dospit, se rastoarna pe masa de lucru, presarata cu faina , se framanta si se imparte in doua.

Se intinde aluatul pe rand.  Se amesteca macul cu zaharul pudra si se imparte in doua, se presara pe aluatul intins si se ruleaza cu grija sa nu iasa umplutura.  Se pun cozonacii in forma de chec uns cu unt, deasupra se ung cu unt sau galbenus de ou si se coc in cuptorul incins cca 40 min.   Dupa ce s-au rumenit frumos, se scot si se lasa sa se raceasca acoperiti cu un prosop curat.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu mac 159978
retete culinare - Cozonac cu mac 159981
retete culinare - Cozonac cu mac 159982

COMENTARII (11)

Rocsi 1

26.04.2012, 15:03

frumos cozonac!!

MotanLaOale 1

26.04.2012, 19:24

bun bun

Teo 1

27.04.2012, 00:09

reusit!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S