Cozonac cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 9 Apr 2012 | 2860 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 cozonaci:
  • - 1 kg faina
  • - 4 oua
  • - 200 gr zahar
  • - 150 ml ulei
  • - 500 ml lapte
  • - 2 pliculete drojdie uscata
  • - 1/4 lingurita sare
  • - coaja rasa de la o portocala
  • Pt umplutura:
  • - 1 albus ou
  • - 7 linguri zahar
  • - 300 gr nuca macinata
  • - 1 esenta rom
  • - 7-8 linguri lapte
  • Pt uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de portocala, apoi turnam drojdia dospita si amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si laptele caldut amestecat cu zaharul. Framantam bine cu mana adaugand spre final si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini. Toata operatiunea nu tine mai mult de 20 min. Acoperim si punem la cald pt aprox 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura. Batem spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele.

Daca aluatul si-a dublat volumul, trecem la treaba. Intindem doua foi (se intinde foarte usor cu mana cu putin ulei), ungem cu umplutura de nuci si rulam. Ungem tavile cu ulei, punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30-45 min la dospit. Ungem cu galbenusul de ou si dam la cuptor timp de 35-40 minute.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi servim.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu nuca-0
Cozonac cu nuca-1
Cozonac cu nuca-2
Cozonac cu nuca-3
Cozonac cu nuca-4
Cozonac cu nuca-5
Cozonac cu nuca-6
Cozonac cu nuca-7
Cozonac cu nuca-8
Cozonac cu nuca-9

COMENTARII (27)

Sidy

Sidy 1

10.04.2012, 07:47

Iar miroase a sarbatoare aici la noi Ce-mi placeeeeee

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

10.04.2012, 09:29

Foarte bine rumeniti,
ce mult imi plac

T I M E A

T I M E A 1

10.04.2012, 13:33

multumesc! eu sarbatoresc de doua ori deci pregatiri duble .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12