Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate

de Valclaudia in Mancaruri de post, 23 Noi 2015 | 1007 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1200 gr. faina alba proaspat cernuta
  • 400 gr. zahar tos
  • 600 ml apa calduta
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 40 gr. drojdie proaspata
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 1 plic coaja rasa uscata de lamaie
  • 100 gr. merisoare uscate
  • 500 gr. rahat
  • 2 linguri zahar tos de presarat peste cozonaci
  • 1-3 linguri de apa pentru uns cozonacii
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate:

Faina cernuta se aseaza intr-un castron mare.

Formam o groapa la mijloc in care drobim drojdia intre degete, presaram sarea de Himalaya si adaugam 1 lingura de zahar.

Turnam apa calduta peste drojdie, adaugam si coaja rasa de lamaie,amestecam putin cu lingura si lasam la dospit cca 15 minute.

Aducem cu mana faina usor dinspre marginea vasului catre mijloc, apoi amestecam cu mana si incorporam toata faina.

Framantam apoi aluatul picurand uleiul in fir subtire pana la incorporarea acestuia in aluat.

Aluatul obtinut va fi unul elastic, usor de lucrat.

Acoperim vasul cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit 1 ora si jumatate.

Ungem foarte bine 3 tavi cu ulei.

Preincalzim cuptorul la 190 grade.

Aluatul dospit il impartim in trei parti.

Intindem o parte de aluat pe masa de lucru infainata, apoi asezam din loc in loc bucatele de rahat si merisoare uscate.

Rulam apoi de la una din margini aluatul iar rulada obtinuta o aszam gu grija in tava unsa in prealabil.

Repetam procedura si cu celelalte doua parti de aluat ramase.

Acoperim tavile pentru alte 20 minute cu prosopul de bucatarie sa mai dospeasca aluatulsi in tavi, apoi dam tavile la cuptor pentru 60 minute.

Dupa 40 minute scoatem tavile din cupto, ungem cozonacii cu apa si presaram zahar tos.

Dam din nou cozonacii la cuptor pentru alte 20 minute, reducem temperatura de la 190 la 165 grade.

Scoatem cozonacii din cuptor, apoi din tavi si ii lasam acoperiti in prosopul de bucatarie pana se racesc complet.

Feliem si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413466
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413467
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413468
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413469
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413470
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413471
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413472
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413473
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413474
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413475
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413476
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413477
retete culinare - Cozonac de post cu rahat si merisoare uscate 413478

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

24.11.2015, 11:17

mmm ce bun!

Catalina L 1

25.11.2015, 09:18

ce bun cu merisoare

miki_a 1

26.11.2015, 00:24

Ce frumos au crescut!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L