Cozonac impletit cu martipan si fructe

de katty in Dulciuri, 4 Mai 2016 | 392 vizualizari

 

Retete de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 150 gr mix de fructe confiate(stafide si merisoare)
  • 4 linguri suc de portocale
  • 225 ml lapte
  • 3 linguri miere
  • 85 gr unt, taiat cuburi
  • 450 gr faina alba+extra ptr presarat pe suprafata de lucru
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita mix de condimente (scortisoara, nucsoara_)
  • 1 ou mare+1 ptr glacurat
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • ulei ptr uns
  • 300 gr martipan
  • 1 mana fulgi de migdale
  • zahar pudra ptr presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac impletit cu martipan si fructe:

Punem fructele intr-un bol impreuna cu zeama de portocale si le punem la cuptorul cu microunde la putere mare pentru 1 minut. Le lasam sa se raceasca si sa se hidrateze bine.
Turnam laptele si mierea intr-o oala si le punem la foc, amestecand usor pana  amestecul se infierbanta bine si mierea se topeste. Dam jos si punem untul, lasand sa se racoreasca pana la temperatura camerei.
Intre timp amestecam faina, drojdia, condimentele si 1/2 lingurita sare intr-un bol mare. Adaugam laptele racorit, oul si framantam pana devine un aluat elastic pe care il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Transferam aluatul pe suprafata de lucru si il presam pentru a scoate bulele de aer. Incorporam fructele inmuiate si framantam bine.
Intindem aluatul intr-un patrat cu dimensiunile de aproximativ 40/40 cm, apoi il taiem in 3 fasii lungi. Impartim martipanul in 3 parti egale pe care le intindem sa aiba aceeasi lungime cu fasiile de aluat.Punem martipanul pe fasiile de aluat, apoi unim marginile aluatului si il intoarcem  cu "cusaturile"in jos. Impletim cele 3 fasii de aluat cu martipan si il asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Aducem capetele spre interior, acoperim cu hartie de copt si lasam cozonacul sa creaca intr-un loc cald pentru 30 de minute.
Ungem cozonacul cu oul batut, presaram deasupra fulgii de migdale si il dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos. Scoatem cozonacul si il lasam sa se raceasca, apoi il presaram cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac impletit cu martipan si fructe 441337
retete culinare - Cozonac impletit cu martipan si fructe 441338

COMENTARII (9)

-Licurici- 1

04.05.2016, 11:02

superrr

marcela1979 1

04.05.2016, 13:48

Rocsi 1

04.05.2016, 20:33

Ce grozav arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: