Cozonac Rosenkrantz

de Adriana G in Prajituri, 5 Noi 2013 | 1610 vizualizari

 

Este prima data cand incerc aceasta reteta si mi s-a parut fff usor de facut si suuuper delicios! De aspect nu mai vorbim....!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 2 oua
  • 110 ml lapte
  • 25 gr drojdie
  • 130 gr unt
  • ~25 linguri zahar
  • 200 gr nuca macinata
  • sare
  • esente
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosenkrantz:

- caramelizam 10 linguri zahar si captusim cu acest caramel o cratita  cu diametrul de 24 cm si o lasam deoparte

- dizolvam drojdia in putin lapte cald si 3 linguri zahar si lasam la dospit 15 min

- intr-un lighenas pt framantat punem faina cernuta peste care adaugam maiaua, ouale, laptele in care s-au dizolvat 3 linguri zahar putina sare, esentele si coaja de lamaie si framantam cca. 15 minute (eu am framantat doar 5 min. ca a plans bebelusa)

- nu se lasa la crescut ci se intinde o foaie dreptunghiulara care se unge cu untul amestecat cu 6 linguri de zahar, apoi se presara nuca si se apasa bine cu palma pentru a se lipi de unt bine

- se ruleaza si se taie in 6-7 bucati

- se aseaza bucatile de aluat in cratita cu caramel cu partea taiata in sus si se lasa la crescut 1 ora

- se coace la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute

- cozonacul se rastoarna pe un platou imediat ce l-am scos din cuptor pt ca altfel se intareste caramelul si se lipeste de cratita

- se serveste cu mare pofta.....la noi asa a fost....!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 275454
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 275455
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 275456
retete culinare - Cozonac Rosenkrantz 275457

COMENTARII (18)

Adriana G 1

05.11.2013, 15:23

Ce sa te risti Laura....ca se face ffff usor...ma bucur ca iti place!

_Alina_ 1

06.11.2013, 08:25

Arata tare bine!

Adriana G 1

06.11.2013, 08:36

Alina, multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D