Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt

de RODIMUR in Dulciuri, 18 Aug 2020 | 5601 vizualizari

 

Pentru un tort pe care doream să-l fac de mult timp, am preparat această cremă care mi se pare acum cea mai bună și mai aromată. În plus, crema de ciocolată albă cu mascarpone și unt este ușor și rapid de făcut. De aceea o recomand cu plăcere...
Crema aceasta, care are unt și ciocolată în componență, se întărește ușor la frigider, dar dacă este scoasă la căldură, devine maleabilă. Oricum ar fi, moale, sau tare, crema este foarte bună atât pentru torturi, cât și pentru prăjituri, pentru că are un gust delicios și nu curge, ci se menține frumos pe blat.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de ciocolată albă
  • 250 grame de mascarpone
  • 200-250 grame de unt (peste 80% grăsime)
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 linguriță de esență de rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt:

Ciocolata albă se mărunțește și se topește la bain-marie. Când este gata, se ia de pe sursa de căldură și se lasă să se mai răcorească puțin.

Între timp se mixează untul, cam 2 minute.

Se adaugă treptat mascarpone în unt și se mai mixează încă 2-3 minute, până la omogenizare.

Când ciocolata s-a mai răcorit, se adaugă în amestecul de unt cu mascarpone și se mixeaxă încă 2-3 minute.

Se adaugă esența/esențele, se mai mixează 2 minute, după care crema poate fi deja folosită, la torturi, sau prăjituri.

Se poate da la frigider pentru scurt timp, dacă doriți ca se întărească puțin, înainte de a o întinde pe blat.

 

TIPS-URI

1

Topiți ciocolata la bain-marie, nu direct pe foc.

2

Este bine să mărunțiți ciocolata, ca să se topească mai repede.

3

Scoateți din timp untul din frigider, ca să se înmoaie și să fie ușor de mixat.

4

Adăugați ciocolata topită, după ce s-a mai răcorit puțin. Totuși, n-o lăsați prea mult să se răcorească, pentru că se va întări din nou.

5

Nu este nevoie de zahăr, pentru că ciocolata este suficient de dulce, pentru a da cremei un gust foarte bun.

6

Puteți adăuga doar esență de vanilie, sau doar rom. Mie mi-a plăcut să folosesc din fiecare câte o linguriță.

7

Dacă vi se pare că este moale crema, dați-o puțin la frigider. Se va întări repede și apoi o veți putea întinde frumos pe blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de ciocolata alba, cu mascarpone si unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

22.08.2020, 21:42

Mulțumesc frumos, Cristina!

madi_marin 1

23.08.2020, 18:14

Foarte faina! Am salvat si eu reteta! Multumesc!

RODIMUR 1

23.08.2020, 19:24

Mulțumesc frumos, Madi! Este o cremă tare bună și ușor de făcut...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu mascarpone si ciocolata