Crema de zahar ars

de Valentina in Dulciuri, 30 Apr 2009 | 4676 vizualizari

 

Ieri mi s-a facut o pofta de Crema de zahar ars, iar azi am trecut la executie. Cred ca e cea mai simpla reteta de ceva dulce si rapid...
Deci:

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200g zahar
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Se topeste zaharul intr-o cratita, dupa care se tapeteaza peretii cam 3/4 din inaltimea cratitei.

Se lasa cratita sa se raceasca.

Se pune laptele la fiert la foc mic.

Se bat ouale spuma cu zaharul vanilat.

Se pune cuptorul la incalzit.

Dupa ce a fiert laptele, se iau ouale batute suma si se amesteca cu laptele cald.

Se pune amestecul creat peste zaharul topit.

cratita se pune in alta mai mare, la bain-marie s se pune la cuptor.

Se tine la cuptor pana cand incepe sa prinda o culoare maronie si esti sigur ca in mijloc compozitia s-a inchegat( verifici cu o lingura sau scobitoare).

Se serveste doar rece, simpla sau cu frisca.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars 1836
retete culinare - Crema de zahar ars 1837
retete culinare - Crema de zahar ars 1838

COMENTARII (4)

Oana 1

30.04.2009, 23:18

Mmm, Vali, arata suuper!!
Pai de-aia trebuia s-o lasi mai mult la cuptor, ca ai pus-o in bain-marie...eu nu am facut asa niciodata

Bucataras 1

01.05.2009, 00:32

mamaaaa, sint lesinat dupa crema de zahar ars.

Raluca 1

01.05.2009, 09:17

Bineeeee Vali!
Mi-ai facut pofta
Eu m-as incumeta sa-i pun si niste smantana - ca doar ai vazut ce sfaturi ne-a dat bucatarul de la Sangria. Incerc si daca-mi iese ceva, va dau de stire.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Langosi unguresti

de Rux 9

Langosi unguresti

ieri la 21:35

Rulada cu fructe de padure

de GeorgiG 4

Rulada cu fructe...

ieri la 21:22

Budinca de dovlecei cu cascaval

de GeorgiG 4

Budinca de...

ieri la 20:54