Crema de zahar ars cu mere

de janet in Prajituri, 24 Mar 2010 | 44570 vizualizari

 

Va prezint o reteta de crema de zahar ars asa cum ne place noua, cu adaos de mere. E delicioasa! Puteti s-o preparati cu sau fara mere, cum doriti.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar (lingura de supa)
  • 2 mere
  • o fiola de esenta de rom
  • o lingurita de amidon alimentar (ajuta crema sa fie mai ferma atunci cind o pui pe platou si se taie si mai bine)
  • un praf de sare
  • un litru de lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu mere:

Intr-o cratita de 3l punem 5 linguri de zahar si facem un caramel. Prin miscari de rotatie imbracam peretii vasului si lasam la racit. Scoatem casuta de simburi de la mere si le taiem felii subtiri, pe care le asezam pe fundul vasului ce l-am imbracat cu caramel.


Intr-un bol spargem ouale le batem usor cu cele 5 linguri de zahar (sa nu facem spuma), esenta de rom, amidonul, praful de sare si laptele. Toata compozitia o turnam in cratita, usor sa nu deranjam merele (pe care le-am asezat, frumos ca la tarta cu fructe) in timp ce turnam laptele, merele se vor ridica la suprafata, fara sa-si strice forma.


Punem cratita intr-o tava si adaugam apa fierbinte, cam pina la jumatatea cratitei cu crema de zahar ars. Punem la cuptorul de dinainte incins, cam 45 de minute.


Cind crema de zahar ars s-a rumenit frumos, facem testul cu scobitoarea, daca iese curata atunci crema de zahar ars cu mere este gata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23544
retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23545
retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23546
retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23547
retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23548
retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23549
retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23550
retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23551
retete culinare - Crema de zahar ars cu mere 23575

COMENTARII (34)

janet 1

18.07.2010, 18:25

Eu asa fac si apoi tai felii ,ca pe tort!

ralu_ca 1

15.09.2013, 17:19

georgya 1

11.04.2014, 19:50

Cum ai reusit sa il scoti fara sa il strici?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

ieri la 23:40

Chiftele de legume

de Ksenya 4

Chiftele de legume

ieri la 15:20

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

pe 28.09 la 22:27