Creme a la Creme

de Lorra in Prajituri, 22 Ian 2013 | 8944 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic Creme Ole ciocolata

Crema :

  • 250 ml. frisca
  • 150 ml. lapte
  • 1 plic Creme Ole vanilie


Glazura :

  • 100 gr. ciocolata
  • 50 ml. frisca
  • 50 gr. unt
  • putina cioco alba pt. model
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme a la Creme:

Blat:

Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra  Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine.

Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min. la foc potrivit.

Se spune (si se adevereste) ca blatul prajiturii este gata atunci cand apesi cu degetul pe el si adanditura dispare imediat.

Crema:   Cat timp blatul este in cuptor, se pregateste crema. Se pun intr-un castron frisca, laptele, pudra Creme Ole de vanilie si se mixeaza 1 min. timp in care crema prinde consistenta si se intareste bine. La final, cand blatul este scos si racit, se intinde uniform crema  peste el si se pune la frigider.  

Glazura:   Se pune intr-un ibric ciocolata rupta bucati mici, frisca si untul si se tine pe foc pana cioco se topeste. Se lasa glazura la racit iar cand aceasta a juns la temp. camerei se toarna peste prajitura. Se da la rece pana ce glazura se intareste.  

Reteta preluata de pe Bucataras.ro :)  

 

RETETA IN IMAGINI

Creme a la Creme-0
Creme a la Creme-1
Creme a la Creme-2

COMENTARII (22)

Sim0na

Sim0na 1

22.01.2013, 22:09

delicioasa!!!!

Lorra

Lorra 1

22.01.2013, 23:29

Asa-i Simona

Adi75

Adi75 1

07.03.2014, 10:49

Arata super ! Vreau sa incerc si eu reteta ta , dar nu stiu cu ce pot inlocui Crema Ole , multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!