Creme Anglaise

de adriana65 in Prajituri, 10 Iun 2009 | 2692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 ml lapte
  • 1 plic zahar vaniliat
  •  2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 linguri de zahar pentru caramelizat
  •  1/2 lingura amidon alimentar
  • Va mai trebuie doua forme mici pentru copt sufleuri.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Anglaise:

Mai intai am batut spuma albusurile de la cele doua oua impreuna cu 50 g zahar.Cele doua linguri de zahar le-am pus intr-o cratita cu fundul gros si se pune pe foc mic, fara a amesteca, pana ce s-a topit si a luat aspectul unui caramel galbui-aramiu. Cele doua forme pentru sufleuri se tapeteaza cu zahar caramel. Albusul batut spuma tare l-am impartit in cele doua forme. Formele de sufleuri cu albusul batut se pun intr-o cratita cu apa si se dau la cuptor pentru aproximativ 30 minute.

Intre timp am preparat crema de vanilie astfel:

Laptele cu zaharul si zaharul vaniliat l-am pus la fiert, avand grija sa nu iasa in foc, am adaugat galbenusurile. Se amesteca cu telul energic si am adaugat cate putin amidon, avand grija sa nu faca cocoloase. Crema am lasat-o pe foc pana se ingroasa apoi, imediat, am turnat-o printr-o sita intr-un castron racit in prealabil. Am pus-o la rece pentru aproximativ 2-3 ore.Cand s-au copt albusurile le-am scos cu grija din forme, cu ajutorul unui cutit. Cu varful cutitului se da de jur imprejurul formei pentru a se desprinde frumos albusul de peretii formei. Se toarna crema de vanilie pe o farfurie, se pune spuma de albus, apoi se orneaza dupa imaginatie cu siropul caramel.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Creme Anglaise 4432
retete culinare - Creme Anglaise 4433
retete culinare - Creme Anglaise 4434
retete culinare - Creme Anglaise 4435

COMENTARII (6)

adriana65 1

11.06.2009, 22:59

Multumesc pentru aprecieri. Va pup

Sylvia 1

22.01.2010, 11:35

Execelent arata , felicitari !!!

elena1988 1

02.02.2011, 17:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L