Cremes

de tiby in Prajituri, 26 Mar 2014 | 3202 vizualizari

 

Un desert rapid si delicios ! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 litru lapte
  • 9 linguri zahar
  • 8 linguri faina alba
  • 5 oua
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 cutie cu doua foi de cremes
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • putina sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Laptele se imparte in doua. Prima jumatate de litru se pune la fiert.

Se separa galbenusurile de albuse de la cele 5 oua. Galbenusurile se freaca bine cu cele 9 linguri de zahar pana se topeste zaharul apoi se adauga si cele doua pliculete de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie.

Intr-un bol se pune cealalta jumatate de litru de lapte si se incorporeaza treptat faina si plicul de budinca avand grija sa nu se formeze cocoloase apoi se toarna peste galbenusele frecate cu zahar.

Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba, se toarna treptat amestecul de mai sus si se amesteca incontinuu pana cand se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat, se trage cratita de pe foc si intre timp se bat albusele spuma cu un praf de sare dupa care se incorporeaza in crema amestecand de jos in sus.

Se pune prima foaie si se intinde crema uniform pe toata suprafata ei. Cea de a doua foaie se sfarma marunt si presara deasupra cremei.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

se lasa la rece pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

2

daca se doreste, se poate presara deasupra zahar pudra.

RETETA IN IMAGINI

Cremes-0
Cremes-1
Cremes-2
Cremes-3
Cremes-4
Cremes-5
Cremes-6
Cremes-7
Cremes-8
Cremes-9
Cremes-10
Cremes-11

COMENTARII (26)

MIUTA

MIUTA 1

28.03.2014, 12:41

Micutza Luana

Micutza Luana 1

29.03.2014, 20:31

buna praji

xana

xana 1

30.03.2014, 08:48

bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!