Cremes, cremsnit, crempita

de Dea_Dea in Prajituri, 10 Iun 2013 | 5227 vizualizari

 

O prajitura apreciata si gustoasa!!

 

INGREDIENTE

  • 2 foi cremes

CREMA:

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 gelatina
  • 200 ml frisca

DECOR :

  • zahar pudra
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes, cremsnit, crempita:

Galbenusurile se freaca cu 3 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se adauga laptele si se pun pe foc pana se ingroasa.

Se lasa la racit. Se hidrateaza gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj.

Albusurile se bat spuma cu restul de zahar .

Frisca se bate si ea.

Se adauga gelatina peste crema de oua si se omogenizeaza, apoi se adauga albusurile , se amesteca , iar la final frisca.

Se pune crema intre foi , iar deasupra se pune zahar pudra.

POFTA BUNA!!!

 

TIPS-URI

1

In loc de crema fiarta se poate folosi budinca de vanilie din comert.

RETETA IN IMAGINI

Cremes, cremsnit, crempita-0
Cremes, cremsnit, crempita-1
Cremes, cremsnit, crempita-2
Cremes, cremsnit, crempita-3
Cremes, cremsnit, crempita-4
Cremes, cremsnit, crempita-5
Cremes, cremsnit, crempita-6
Cremes, cremsnit, crempita-7
Cremes, cremsnit, crempita-8
Cremes, cremsnit, crempita-9
Cremes, cremsnit, crempita-10
Cremes, cremsnit, crempita-11
Cremes, cremsnit, crempita-12

COMENTARII (25)

Rocsi

Rocsi 1

10.06.2013, 22:26

De foarte multi ani nu am mai papat dar imi amintesc din copilatrie ce bun este

danakarin

danakarin 1

11.06.2013, 07:21

Buna prajitura!

Dea_Dea

Dea_Dea 1

11.06.2013, 19:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!