Cremsnit cu frisca

de -Miti- in Prajituri, 26 Sep 2014 | 4865 vizualizari

 

O prajitura usor de preparat si excelenta pentru sfarsitul saptamanii.

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 900 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 5 oua
  • 1 baton de vanilie Kotanyi
  • 100 g amidon
  • 50 g unt
  • 500 ml frisca indulcita
  • 1 intaritor de frisca Dr Oetker
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu frisca:

Mai intai preparam foile de cremsnit. Impartim aluatul de foietaj in doua parti egale si le intindem cu sucitorul pe o masa de lucru pe care am presarat faina. Le coacem, iar foaia pe care o vom folosi deasupra o crestam ca in imagine, pentru a ne fi mai usor sa taiem prajitura.

Pregatim ingredientele pentru crema. Spargem ouale pe rand, unul cate unul intr-o farfurie separata, pentru a ne asigura ca nu avem oua stricate. Amidonul il cernem.

Intr-un bol, batem ouale cu zahar si amidon si o treime din lapte. Restul laptelui il punem la foc si punem in el bobitele de vanilie. Cand incepe sa fiarba, luam oala de pe foc, mai amestecam inca o data cu telul compozitia de ou si o turnam peste lapte, amestecand continuu. Punem oala inapoi pe foc si fierbem cam 10 minute la foc mic, amestecand foarte des si avand grija sa nu se lipeasca.

Cand e gata, luati deoparte, adaugati untul si amestecati bine. 

In tava in care ati copt foile, asezati o foaie si turnati deasupra crema fierbinte. Mie mi-au scapat cateva cocoloase, eram ocupata sa anunt ca fac cremsnit :)

In timp ce se raceste crema de vanilie, bateti frisca cu intaritorul. Daca o vreti mai dulce, puteti adauga zahar pudra.

Dupa ce s-a racit crema, intindeti frisca pe toata suprafata.

Acoperiti cu cealalta foaie si dati tava la frigider.

Se lasa peste noapte la frigider. Daca nu aveti rabdare puteti incerca o felie de Cremsnit cu frisca si mai repede.  Inainte de a servi, pudrati cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremsnit cu frisca 343662
retete culinare - Cremsnit cu frisca 343663
retete culinare - Cremsnit cu frisca 343664
retete culinare - Cremsnit cu frisca 343665
retete culinare - Cremsnit cu frisca 343666
retete culinare - Cremsnit cu frisca 343667
retete culinare - Cremsnit cu frisca 343668
retete culinare - Cremsnit cu frisca 343669
retete culinare - Cremsnit cu frisca 343670

COMENTARII (36)

Anett 1

27.09.2014, 15:25

Bya Ralu 1

27.09.2014, 17:31

ce bine arata!

Rocsi 1

27.09.2014, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21