Cremsnit (rețeta clasica)

de AndrutzaP in Prajituri, 1 Iun 2016 | 5174 vizualizari

 

   Am mancat cremsnit prima data in facultate. Si atunci doar am gustat. Nu-mi plac prajiturile cu vanilie cumparate deoarece au un gust pregnant de vanilie (mie nu-mi place vanilia). Pregatesc aceasta prajitura, in forma ei clasica, pentru ca iubitul meu o adora, pur si simplu. Ca sa va faceti o idee: sambata am facut una si, la cerere, aseara am mai facut 2:)
   El zice ca este o prajitura absolut delicioasaaaa!!!
   Voi ce parere aveti?
   

 

INGREDIENTE

  • 3 foi cremsnit de la Boromir
  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 100 grame faina sau amidon
  • 50 grame unt
  • 1 pliz zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat, la final
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (rețeta clasica):

    Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!

   Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul acesta de crema stiti ca dureaza cateva minute pana se ingroasa, asa ca nu va speriati daca este foarte lichida la inceput si pare ca nu se va ingrosa vreodata.

   Cand crema ajunge la consistenta unei budinci, adaugati untul si pliculetul de zahar vanilat si amestecati incontinuu pana se omogenizeaza.

   Crema se aseaza peste foi cand este fierbinte, adica imediat ce ati luat-o de pe foc. Se asambleaza asa:foaie, jumatate din cantitatea de crema, foaie, cealalta jumatate de crema si ultima foaie.

   Se lasa la frigider aprox 10-12 ore inainte de a fi servita.

   Se pudraza din belsug cu zahar pudra.

   Pofta buna!

TIPS-URI

1

amestecati incontinuu in crema cand este pe foc, altfel va face cocoloase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (rețeta clasica)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Coca razuita