Cremsnit (rețeta clasica)

de AndrutzaP in Prajituri, 1 Iun 2016 | 851 vizualizari

 

   Am mancat cremsnit prima data in facultate. Si atunci doar am gustat. Nu-mi plac prajiturile cu vanilie cumparate deoarece au un gust pregnant de vanilie (mie nu-mi place vanilia). Pregatesc aceasta prajitura, in forma ei clasica, pentru ca iubitul meu o adora, pur si simplu. Ca sa va faceti o idee: sambata am facut una si, la cerere, aseara am mai facut 2:)


   El zice ca este o prajitura absolut delicioasaaaa!!!


   Voi ce parere aveti?


   

 

INGREDIENTE

  • 3 foi cremsnit de la Boromir
  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 100 grame faina sau amidon
  • 50 grame unt
  • 1 pliz zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat, la final
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (rețeta clasica):

    Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!

   Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul acesta de crema stiti ca dureaza cateva minute pana se ingroasa, asa ca nu va speriati daca este foarte lichida la inceput si pare ca nu se va ingrosa vreodata.

   Cand crema ajunge la consistenta unei budinci, adaugati untul si pliculetul de zahar vanilat si amestecati incontinuu pana se omogenizeaza.

   Crema se aseaza peste foi cand este fierbinte, adica imediat ce ati luat-o de pe foc. Se asambleaza asa:foaie, jumatate din cantitatea de crema, foaie, cealalta jumatate de crema si ultima foaie.

   Se lasa la frigider aprox 10-12 ore inainte de a fi servita.

   Se pudraza din belsug cu zahar pudra.

   Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

amestecati incontinuu in crema cand este pe foc, altfel va face cocoloase

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445380
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445381
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445382
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445383
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445384
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445385
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445386
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445387
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445388
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445389
retete culinare - Cremsnit (rețeta clasica) 445390

COMENTARII (16)

Zamfira 1

01.06.2016, 22:43

AndrutzaP 1

02.06.2016, 08:00

Multumesc mult dragilorrrr

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:33

bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21