Cremwursti in aluat si chifle

de Lorra in Aperitive / Garnituri, 20 Feb 2012 | 4316 vizualizari

 

Pentru diminetile perfecte, un mic dejun perfect !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 250 ml. lapte (caldut)
  • 1 ou + 1 ou pentru uns
  • 25 gr. drojdie
  • sare dupa gust (1 lingurita)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 ml. ulei pentru framantat
  • 12 bucati cremwursti (de pui)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremwursti in aluat si chifle:

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.

Se adauga oul si laptele caldut si se framanta bine bine cu uleiul.

Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul.

Pe masa de lucru presarata cu faina, se intinde o foaie de aluat subtire si se taie in dreptunghiuri potrivite cat sa rulam fiecare bucata de cremwursti.

Se aseaza pe tava unsa cu ulei si tapetata cu pesmet, se cresteaza fiecare bucata cu ajutorul cutitului, se unge cu un ou batut si se presara seminte de susan.

Se da la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru circa 20 min. pana devin rumene.

Pentru ca am avut doar 12 bucati de cremwursti, a ramas putin aluat pe care l-am modelat in forma de painici (chifle), le-am crestat, uns cu ou si presarat cu seminte de susan. 

Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

Cremwursti in aluat si chifle-0
Cremwursti in aluat si chifle-1
Cremwursti in aluat si chifle-2
Cremwursti in aluat si chifle-3
Cremwursti in aluat si chifle-4
Cremwursti in aluat si chifle-5
Cremwursti in aluat si chifle-6
Cremwursti in aluat si chifle-7

COMENTARII (27)

Lorra 1

22.02.2012, 19:33

ma bucur ca va plac

alinutzika 1

02.03.2012, 12:58

perfecte!

Lorra 1

05.03.2012, 00:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04