Creveti in stil asiatic

de Rux in Fructe de mare, 15 Iun 2013 | 1739 vizualizari

 

Sa va mai povestesc cat sunt de deliciosi?

 

INGREDIENTE

  • 2 kg creveti proaspeti
  • zeama de la o portocala
  • 400 ml lapte de cocos
  • 3 linguri ulei de alune
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura de ceapa de primavara( uscata)
  • 1 lingura de sos de soia
  • 1 lingura de sos curry
  • 1 lingura sos de chilli dulce acrisor
  • 1 cana de apa( sau vin dulce)
  • un praf de turmeric
  • 50 gr unt
  • 10 catei de usturoi( o capatana mare)
  • sare si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in stil asiatic:

Cel mai dificil lucru este curatatul crevetilor.:) in sensul ca necesita timp si o oarecare indemanare...si pentru asta exista un sot iubitor :)

Crevetii se spala si se scurg in strecuratoare.

Se pune uleiul in tigaie, se incinge usor si se stinge cu jumatate din laptele de cocos. Se pune ceapa, usturoiul, se lasa 1 minut si se adauga restul ingredientelor( untul, sosurile, zeama de portocala, condimentele).  Adaugam restul de lapte de cocos si apa.  Dam  compozitia in doua trei clocote.. Se prepara sosul, se potriveste de sare si piper, si apoi se pun crevetii care se tin pentru fix 5 minute , nu mai mult caci se vor intari si vor deveni gumati :).

Eu am servit preparatul cu orez Basmati cu patrunjel...o minunatie :)

 

 

RETETA IN IMAGINI

Creveti in stil asiatic-0
Creveti in stil asiatic-1
Creveti in stil asiatic-2
Creveti in stil asiatic-3

COMENTARII (22)

Rocsi

Rocsi 1

16.06.2013, 11:19

Panacris

Panacris 1

16.06.2013, 19:20

Direct la favorite și de probat musai

Rux

Rux 1

19.06.2013, 10:41

Multumesc ;x

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!