Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus

de Bunica in Fructe de mare, 19 Mar 2013 | 3502 vizualizari

 

Daca va plac preparatele cu gust dulce-acrisor va invit la Creveti cu sos dulce-acrisor si cus-cus!

 

INGREDIENTE

  • 230 g creveti decorticati
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei usturoi
  • zeama de la o portocala
  • 100 ml vin alb
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • piper
  • ierburi aromate
  • 1 legatura patrunjel
  • 125 g cus-cus
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus:

Intr-o cratita am pus la fiert 450 ml. apa,uleiul si putina sare.

Cand a inceput sa clocoteasca am pus cus-cus,am acoperit cratita cu capac si am stins focul.

Intr-o  tigaie teflonata se pune uleiul si se caleste putin usturoiul.

Se scoate usturoiul,se pun creveti pentru 5 minute.

Peste creveti se adauga sucul de portocala,vinul si zeama de lamaie.

Toate aceste se fierb impreun inca 15 minute dupa care se stinge focul.

La sfarsit se asezoneaza cu patrunjelul tocat marunt.

 

TIPS-URI

1

La cus-cus am folosit ulei in loc de unt.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212172
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212174
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212177
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212179
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212180
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212181
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212182
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212183
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212184
retete culinare - Creveti cu sos dulce- acrisor si cus-cus 212185

COMENTARII (33)

Alina26 1

19.03.2013, 15:52

super bun!!!!

MotanLaOale 1

19.03.2013, 17:53

bun bun

Bunica 1

19.03.2013, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29