Crochete de peste cu legume

de Oana in Salau, 23 Sep 2009 | 7228 vizualizari

 

Sunt delicioase si pe placul baietilor mei!

 

INGREDIENTE

  • 500 g peste dezosat (salau)
  • un morcov mic
  • o ceapa mica
  • un cartof mic
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri cu pesmet
  • un ou
  • marar uscat
  • sare
  • piper
  • Plus:
  • 3 linguri cu pesmet
  • o lingurita boia dulce
  • o lingurita marar uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crochete de peste cu legume:

Pestele se spala si se pune la fiert, cam 3 minute dupa ce incepe sa clocoteasca. Se clateste apoi bine de spuma si se lasa la racit. Se alege carnea de pe oase, apoi se amesteca cu morcovul, cartoful, ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica. Se condimenteaza cu sare, piper si marar uscat. Se adauga oul si pesmetul si se omogenizeaza bine. Cu mana umeda se formeaza crochetele si se tavalesc prin pesmet amestecat cu boia si marar uscat. Se prajesc in ulei incins, apoi se scot pe un servet absorbant.


Se pot servi cu salata verde sau cu un sos tzatziki. Noi am mancat cu piure :)

 

TIPS-URI

1

Pot fi facute si sub forma de chiftelute si se pot adauga legume sau verdeata dupa gustul fiecaruia.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crochete de peste cu legume 8905
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8906
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8907
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8908
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8909
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8910
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8911
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8912
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8913
retete culinare - Crochete de peste cu legume 8914

COMENTARII (10)

Oana 1

01.10.2009, 11:20

Dany, merge orice peste file, sa nu muncesti sa alegi oasele. Insa despre pangasius am auzit numai lucruri rele...asa ca noi nu consumam...Eu iau in special salau sau somon.

Lorra 1

03.04.2012, 00:50

Arata atat de bine
Dany...nici eu nu-ti recomand pangasius, nu doar ca am auzit de rau despre el dar nici gustul nu este formidabil, ramane gras, sleios si mereu a avut un gust de ranced.
Noi nu mai consumam acest peste.
Preferatul meu este fileul de cod.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10