Croissante

de anca_rm in Prajituri, 11 Oct 2016 | 4947 vizualizari

 

De mult visez sa mananc niste croissante pufoase ca si cele mancate in Paris. De data asta am reusit sa le fac asa cum mi-am dorit . Servite alaturi de o cana de lapte si cu un gem bun au fost cele mai bune chestii mancate in ultima vreme. Am studiat mai multe retete din care m-am inspirat, am facut un amalgam din mai multe retete pe care le-am gasit pe net si a iesit ce a iesit.
Dupa ce s-au racit le-am reincalzit usor si au fost la fel de pufoase si gustoase ca si cand le-am scos din cuptor.
 
 

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina+50 gr faina
  • -100 gr zahar pudra
  • -150 ml apa
  • -1 plic drojdie uscata (10 gr)
  • - 50 gr lapte praf
  • -un praf de sare
  • -250 gr unt gras (85% grasime)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -coaja razuita de lamaie
  • -4 oua
  • Extra:
  • -faina pentru presarat pe masa de lucru
  • -1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante:

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina.

Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale (este bine daca este la temperature camerei), apa  ouale batue cu o furculita, coaja de lamaie si drojdia dizolvata.

Aceste ingrediente eu le amestec cu mana dar se poate cu o lingura pana cand avem un aluat compact moale . Cu cat il framantam mai mult cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic .In functie de cat de mari sunt ouale , si cat de bun este untul poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina.  

Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora .

In acest timp 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul , din nou la frigider pentru 40-60 minute . Dupa acest timp scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturam la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data pentru ai da aluatului inca o ora de odihna.

Dupa acest timp scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie) . O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider pana cand terminam cu prima .

Intindem in forma de dreptunghi , taiem aluatul in forma triunghiulara , dintr-o jumate de aluat mie mi-au iesit 12 bucati .

Rasucim aluatul pentru a obtine croisantele de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma J.

Asezam croissantele in tava pe hartie de copt cu spatiu intre ele , ele vor creste destul de mult .

Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute inainte de a le baga la cuptor .

Cuptorul trebuie incins la 180 grade si le vom coace pentru 15-20 minute .

Pofta mare

 

 

 

 

 

 


TIPS-URI

1

serviti cu un gem bun si unt alaturi de cafea sau lapte cald

Daca ti-a placut reteta noastra "Croissante" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

11.10.2016, 20:23

ce frumusele sunt si tare bune!

Ancutsa 1

12.10.2016, 13:56

Sunt tare frumoase! Si ce bune sunt cu dulceata!

Rocsi 1

12.10.2016, 20:33

Sunt delicioase croissantele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri din seminte