Croissante

de anca_rm in Prajituri, 11 Oct 2016 | 781 vizualizari

 

De mult visez sa mananc niste croissante pufoase ca si cele mancate in Paris. De data asta am reusit sa le fac asa cum mi-am dorit . Servite alaturi de o cana de lapte si cu un gem bun au fost cele mai bune chestii mancate in ultima vreme. Am studiat mai multe retete din care m-am inspirat, am facut un amalgam din mai multe retete pe care le-am gasit pe net si a iesit ce a iesit.


Dupa ce s-au racit le-am reincalzit usor si au fost la fel de pufoase si gustoase ca si cand le-am scos din cuptor.


 


 

 

INGREDIENTE

  • -500 gr faina+50 gr faina
  • -100 gr zahar pudra
  • -150 ml apa
  • -1 plic drojdie uscata (10 gr)
  • - 50 gr lapte praf
  • -un praf de sare
  • -250 gr unt gras (85% grasime)
  • -1 lingurita scortisoara
  • -coaja razuita de lamaie
  • -4 oua
  • Extra:
  • -faina pentru presarat pe masa de lucru
  • -1 ou pentru uns
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante:

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta impreuna cu o lingura de zahar si una de faina.

Intr-un castron punem faina peste care adaugam praful de sare, zaharul, laptele praf, 125 gr unt (jumate de pachet) moale (este bine daca este la temperature camerei), apa  ouale batue cu o furculita, coaja de lamaie si drojdia dizolvata.

Aceste ingrediente eu le amestec cu mana dar se poate cu o lingura pana cand avem un aluat compact moale . Cu cat il framantam mai mult cu atat incepe sa se desprinda de peretii vasului si sa fie elastic .In functie de cat de mari sunt ouale , si cat de bun este untul poate mai trebuie sa adaugati 2 linguri de faina.  

Aluatul obtinut il invelim intr-o folie alimentara sau il lasam in castron si acoperim castronul cu folie si il punem la frigider circa o jumate de ora .

In acest timp 125 gr unt (jumate de unt ramas ) il frecam cu 50 gr faina si lasam deoparte. Dupa o jumate de ora scoatem aluatul din frigider si pe masa infainata sau unsa cu ulei intindem aluatul intr-o forma de dreptungi. Intindem peste el untul frecat cu faina si impachetam aducand partile laterale inspre interior pana cand se intalneste cu cealalta. Mai impaturim o data in doua si punem in folie de plastic aluatul , din nou la frigider pentru 40-60 minute . Dupa acest timp scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou in dreptunghi, impaturam la fel si il punem la frigider pentru inca o ora. Aceasta operatiune o sa o mai repetam inca o data pentru ai da aluatului inca o ora de odihna.

Dupa acest timp scoatem aluatul si il impartim in jumate (asta ca sa putem lucra mai bine cu el si sa il intindem cum trebuie) . O jumate o lasam pe masa si cealalta o punem la frigider pana cand terminam cu prima .

Intindem in forma de dreptunghi , taiem aluatul in forma triunghiulara , dintr-o jumate de aluat mie mi-au iesit 12 bucati .

Rasucim aluatul pentru a obtine croisantele de la baza triunghiului inspre varf. Daca aveti ajutor in bucatarie s-ar putea sa nu iasa prea multe bucati cu aceiasi forma J.

Asezam croissantele in tava pe hartie de copt cu spatiu intre ele , ele vor creste destul de mult .

Le ungem cu ou batut si le lasam sa stea aproximativ 30-40 minute inainte de a le baga la cuptor .

Cuptorul trebuie incins la 180 grade si le vom coace pentru 15-20 minute .

Pofta mare

 

 

 

 

 

 


 

TIPS-URI

1

serviti cu un gem bun si unt alaturi de cafea sau lapte cald

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Croissante 459139
retete culinare - Croissante 459140
retete culinare - Croissante 459141
retete culinare - Croissante 459142
retete culinare - Croissante 459143
retete culinare - Croissante 459144
retete culinare - Croissante 459145

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

11.10.2016, 20:23

ce frumusele sunt si tare bune!

ancutsa 1

12.10.2016, 13:56

Sunt tare frumoase! Si ce bune sunt cu dulceata!

Rocsi 1

12.10.2016, 20:33

Sunt delicioase croissantele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25