Negresa cu caise

de nadea68 in Prajituri, 29 Iun 2013 | 819 vizualizari

 

Prajitura cu visini am facut-o,si pe cea cu piersici...imi lipsea un dulce cu caise...si iata rezultatul :))

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 6 caise
  • 160 g unt
  • 4 oua
  • 6 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 280 g iaurt natural
  • un praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu caise:

Se spala caisele, se taie in doua si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si presarata cu zahar, cu partea bombata in sus.

Se separa ouale. Se bate bine untul cu zaharul. Adaugam galbenusurile unul cate unul si batem bine dupa fiecare. Se adauga ciocolata rasa.

Adaugam apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se adauga iaurtul si albusurile batute spuma. Albusurile se amesteca cu grija de jos in sus cu o paleta. Compozitia se toarna peste caise in tava. Se pune in cuptor pentru 30/40 minute la 180°.

Se lasa la racit si se rastoarna. Se portioneaza in 12 bucati :))

 

TIPS-URI

1

caisele trebuie sa fie coapte bine

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Negresa cu caise 240709
retete culinare - Negresa cu caise 240710
retete culinare - Negresa cu caise 240711
retete culinare - Negresa cu caise 240712
retete culinare - Negresa cu caise 240714
retete culinare - Negresa cu caise 240715
retete culinare - Negresa cu caise 240716

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

30.06.2013, 00:10

Rocsi 1

30.06.2013, 12:21

Imi place

nadea68 1

30.06.2013, 16:01

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D