Croissante cu unt

de deyutzky in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 9038 vizualizari

 

Ador croissantele cu unt care se gasesc in patiserii...si cum n-am incercat niciodata aluatul foietaj...astazi i-a venit randul sa-l testez:D asta pentru ca mi-a fost lene sa-l fac eu acasa :))) data viitoare voi incerca sa-l execut si acasa sa vad cum e....pentru ca cel cumparat m-a cucerit deja ;;)

 

INGREDIENTE

  • 800 gr aluat foietaj (2 foi a cate 400 gr a avut pachetul meu)
  • 150 gr unt si...ataaaat!:))
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Croissante cu unt:

Aluatul se lasa la decongelat aprox 3 ore sau...il puteti pune de seara in frigider pana a zi, cum am facut eu....asa se dezgheata in voie.

Dupa ce aluatul este dezghetat complet, se pune foaia pe masa de lucru si cu un cutit bine ascutit se taie in 2, apoi se fac triunghiuri.

Untul il topim (untul NU trebuie sa fie fierbinte) si ungem cu el foaia, lasam cateva minute pana se formeaza o pelicula lucioasa dupa care rulam fiecare triunghi si formam cornurile.

La fel procedam si cu a2a foaie.

Tapetam o tava cu hartie de copt, punem cornurile in tava si le dam la cuptor la foc mediu pt aprox 25 min pana se rumenesc frumos.

Dupa ce se scot din cuptor se ung cu untul ramas.

Sunt delicioaseee!!! 

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Croissante cu unt-0
Croissante cu unt-1
Croissante cu unt-2
Croissante cu unt-3
Croissante cu unt-4
Croissante cu unt-5
Croissante cu unt-6
Croissante cu unt-7

COMENTARII (22)

- TABITA - 1

15.04.2013, 00:14

Ma refeream ca nu stiu cum sa le rulez sa iasa asa frumos.

deyutzky 1

15.04.2013, 06:44

a..))) scuzati

loredanaaa 1

15.04.2013, 23:53

rapid si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04