Crostata cu mere

de alba_zori in Prajituri, 20 Noi 2012 | 3113 vizualizari

 

N-am vrut sa postez reteta aceasta pentru ca nu mi-au reusit pozele,dar pana la urma nu sunt la concurs si gustul conteaza pana la urma nu..este o crostata foarte foarte buna,sper sa va placa crostata mea uratica.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 ou,
  • vanilie
  • 110 gr zahar
  • coaja de lamaie
  • 2 linguri de limoncello
  • 250 gr faina 00(sau 200 faina si 50 gr amidon pentru fragezime)
  • o lingurita de praf de copt
  • 70 ml ulei de floarea soarelui.
  • pentru umplutura:
  • gem de piersici sau caise
  • 2 sau 3 mere golden
  • un plic de gelatina
  • zeama de lamaie,zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crostata cu mere:

Foarte simplu. Am facut o mingiuta din ingredientele pentru aluat si am lasat la odihnit in congelator 15 minute pana am taiat merele felii subtiri si le-am stropit cu zeama de lamaie si putin zahar intr-o farfurie.

Apoi am dat drumul la cuptor la 180 grade si am scos mingiuta mea din congelator si am intins-o intre cateva foi transparente si am asezat-o intr-o tava tapetata cu ulei si faina. Am nivelat bine si bordurile care le-am udat putin cu apa, apoi in mijloc am uns cu cateva linguri de gem de caise si am asezat si feliile de mere in jur, am pus iar ceva zahar deasupra si am bagat la cuptor 30 minute pana s-a colorat bine, apoi am pregatit si gelatina si am turnat-o.

Am lasat la racit si servit,foarte buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crostata cu mere 189289
retete culinare - Crostata cu mere 189290
retete culinare - Crostata cu mere 189291
retete culinare - Crostata cu mere 189292
retete culinare - Crostata cu mere 189293
retete culinare - Crostata cu mere 189294

COMENTARII (24)

Lau 1

21.11.2012, 16:07

mamaieelena 1

21.11.2012, 21:40

Ligia Bxl 1

22.11.2012, 11:35

arata chiar foarte bine mai ales in tava

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55