Crumb cake cu struguri

de lilik in Prajituri, 5 Sep 2012 | 2121 vizualizari

 

Ce poate fi mai placut intr-o dupa-amiaza linistita decat o prajitura cu blat pufos,fructe dupa plac si un crumble crocant,plus un ceai sau chiar un latte macchiato...ce ziceti???va surade ideea??mie da si asta am si facut ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul pufos:
  • 100 gr unt moale
  • 80 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de rom
  • Pentru crumble:
  • 150 gr faina
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt rece
  • 1 praf de sare
  • Pentru umplutura
  • struguri negrii dupa plac(sau orice alt fruct va pace).
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumb cake cu struguri:

Spalam strugurii si desfacem fiecare boaba de pe ciorchine si daca este nevoie scoatem samburii, apoi ii lasam sa se usuce.

Punem ingredientele pt crumble intr-un vas si le mixam pana obtinem firimituri, apoi  dam la rece.

Blatul pufos:

Mixam untul cu zaharul si praful de sare pana obtinem o crema,apoi adaugam pe rand ouale si romul.La sfarsit adaugam faina cernuta si praful de copt si amestecam pana obtinem un aluat omogen.

Punem compozitia intr-o tava(20X26) tapetata cu hartie de copt si deasupra punem strugurii,apoi acoperim cu firimiturile.

Dam la cuptorul incins la 180° timp de 30-35 de minute(pana se rumeneste frumos deasupra si blatul este copt).

Lasam sa se raceasca,apoi dam la frigider 1 ora dupa care servim presarat cu zahar pudra.

 

RETETA IN IMAGINI

Crumb cake cu struguri-0
Crumb cake cu struguri-1

COMENTARII (21)

mamaieelena

mamaieelena 1

06.09.2012, 20:21

place

lilik

lilik 1

06.09.2012, 20:46

Poliana a fost intr-adevar buna..s-a papat imediat

lilik

lilik 1

06.09.2012, 20:46

Va multumesc tuturor si va servesc cu drag cu o bucatica virtual

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!