Crumble cu prune

de Rux in Prajituri, 7 Aug 2012 | 1793 vizualizari

 

Cum sa va descriu aceasta deliciosenie? Mmmmmmmm....servita calda cu o cupa de inghetata alaturi este o nebunie...servita rece...e divina! Puteti incerca si cu alte fructe insa prunele ii confera o aroma de vis!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg prune coapte( puteti pune si mai mult)
  • 140 gr zahar brun
  • 100 gr fulgi de ovaz( de preferat mai marunt macinati)
  • extract natural de vanilie o lingurita
  • extract de flori de portocal o lingurita
  • sucul de la o portocala
  • coaja rasa macinata de portocala
  • 250 gr faina
  • 175 gr unt rece, dar moale
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu prune:

Se amesteca toate ingredientele( mai putin fructele) pana compozitia devine sfaramicioasa si obtinem firmiturile de aluat. Prunele se spala si se rup bucati( se taie), se pun in tava si se stropesc cu sucul de la portocala.

Deasupra punem firmiturile de aluat.

Punem vanilia, coaja de portocala si dam la cuptor pana se rumeneste la 180 de grade.

E ceva de vis...

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Crumble cu prune 173047
retete culinare - Crumble cu prune 173048
retete culinare - Crumble cu prune 173049
retete culinare - Crumble cu prune 173050
retete culinare - Crumble cu prune 173051

COMENTARII (39)

gaby_gabytza 1

09.08.2012, 18:08

-Miti- 1

13.08.2012, 20:03

o cunoastem,au facut-o si maruntelele,sunt de acord cu tine,e super

Rux 1

13.08.2012, 22:58

Imi si imaginez maruntelele in actiune...delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D