Cuburi "Kinder Pingui"

de Lavinia in Prajituri, 23 Aug 2014 | 12397 vizualizari

 

Nu mai facusem de mult si imi era pofta. Este buna, pufoasa si cremoasa.

 

INGREDIENTE

  • Foile de pandispan:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 270 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri gris fin
  • 5 linguri cacao
  • 15 g praf de copt
  • Crema :
  • 400 ml lapte condensat
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 10 g gelatina+50 ml apa rece
  • 600 ml frisca lichida
  • Strat de ciocolata:
  • 180 g ciocolata (eu am folosit o parte neagra si o parte cu lapte)
  • 100 g unt
  • 1 lingura frisca lichida
  • 2 linguri ulei
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 5-6 linguri frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuburi "Kinder Pingui":

Foi:

Intr-un bol incapator am mixat galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana au devenit cremoase,si-au dublat volumul iar zaharul s-a topit.

Peste galbenusuri am adaugat mierea ,uleiul in fir subtire si laptele.

Am amestecat faina cu grisul,cacaua si praful de copt.

Am adaugat treptat mixul uscat peste galbenusuri si am omogenizat bine.

Separat am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

Am adaugat albusurile,in cateva transe ,peste compozitia de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pana le-am incorporat bine.

Aluatul l-am impartit in 2 parti aproximativ egale.

Am tapetat o tava (40/30 cm) cu hartie de copt.

Am turnat prima parte de aluat in tava si am nivelat bine.

Am copt foile de pandispan timp de 15-18 minute fiecare in cuptorul preincalzit.(testul scobitorii)

Intre timp am pregatit stratul de ciocolata.

Am pus toate ingredientele intr-o craticioara,pe foc mic amestecand continuu pana s-au topit.

Ciocolata am lasat-o la temperatura camerei pana am pregatit crema.

Am amestecat laptele condensat cu cele doua pliculete de zahar vanilat.

Gelatina am hidratat-o in apa rece timp de 10 minute,am topit-o si am adaugat-o peste laptele condensat.

Frisca am mixat-o pana s-a intarit bine apoi am adaugat treptat din laptele condensat cu gelatina si am mixat pana am obtinut o crema pufoasa.

Peste prima foaie de pandispan am pus jumatate din crema si am nivelat bine.

Am dat la rece 10-15 minute pana s-a intarit putin crema.

Peste crema am pus ciocolata si am dat din nou la rece pana s-a intarit ciocolata.(se intareste foarte repede)

Am pus restul de crema si am acoperit cu a doua foaie de pandispan.(am pus foaia cu hartia de copt in sus apoi am dezlipit cu grija hartia)

Am presat usor prajitura apoi am acoperit-o cu folie si am dat la rece peste noapte.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit am taiat prajitura in cuburi.

Am topit ciocolata cu frisca lichida si am glasat fiecare cub .

Am presarat putina ciocolata rasa si le-am dat la rece pana s-a intarit bine glazura.

 

TIPS-URI

1

Puteti pune glazura pe toata suprafata prajiturii iar cand s-a intarit o taiati in cuburi.

RETETA IN IMAGINI

Cuburi "Kinder Pingui"-0
Cuburi "Kinder Pingui"-1
Cuburi "Kinder Pingui"-2
Cuburi "Kinder Pingui"-3
Cuburi "Kinder Pingui"-4
Cuburi "Kinder Pingui"-5
Cuburi "Kinder Pingui"-6
Cuburi "Kinder Pingui"-7
Cuburi "Kinder Pingui"-8
Cuburi "Kinder Pingui"-9
Cuburi "Kinder Pingui"-10
Cuburi "Kinder Pingui"-11
Cuburi "Kinder Pingui"-12

COMENTARII (22)

Rocsi 1

26.08.2014, 19:10

Cred ca sunt delicioase!

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:48

kukibella 1

22.12.2014, 13:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04