Cuib de viespi cu budinca de ciocolata

de Lau in Prajituri, 8 Mar 2011 | 2921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g faina
  • 1 ou pentru uns
  •  100 g zahar
  • un varf de sare
  • coaja de portocale
  • esenta de portocale
  • 50 ml ulei
  • 30 g drojdie
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3 linguri zahar
  • 350 ml lapte
  • 200 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuib de viespi cu budinca de ciocolata:

Se pune faina intr-un castron mai mare, se face o gaura la mijloc, se adauga drojdia, uleiul, sarea, zaharul, esenta si coaja, 3 linguri de apa calduta si se amesteca bine cu un pic de faina. Se lasa 15 min sa faca basici, dupa care se framanta un aluat elastic fara sa se lipeasca de maini. Se lasa o ora la dospit intr-un loc cald.

Budinca se pregateste conform instruciunilor de pe plic, punem mai putin lapte decat scrie pe plic,se lasa la racit.

Se intinde o foaie groasa de 1 cm, se unge cu budinca de ciocolata se ruleaza cu grija, se taie fasii de 2 cm, se pun in tava unsa si tapetata cu faina. Le apasam putin cu degetele, le ungem cu oul batut, dam la cuptorul incalzit pana se rumenesc.

Se pudreaza cu zahar pudra

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cuib de viespi cu budinca de ciocolata 90147
retete culinare - Cuib de viespi cu budinca de ciocolata 90148
retete culinare - Cuib de viespi cu budinca de ciocolata 90150
retete culinare - Cuib de viespi cu budinca de ciocolata 90152
retete culinare - Cuib de viespi cu budinca de ciocolata 90153

COMENTARII (14)

MIUTA 1

09.03.2011, 18:10

gaby_gabytza 1

04.06.2011, 14:52

super

adry88 1

11.06.2011, 16:54

buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18