Cupcakes cu zmeură

de adriana65 in Prajituri, 13 Mai 2012 | 1563 vizualizari

 

O punguliţă cu 200 g de zmeură găsită în congelator şi o reţetă găsită pe pagina Martei Stewart m-a inspirat pentru realizarea acestor prăjiturele. Au fost un deliciu.

 

INGREDIENTE

Pentru brioşe:

  • 113 g unt
  • 200 g zahăr
  • 2 ouă
  • 170 g făină
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 1/3 linguriţă sare
  • 1/2 linguriţă bicarbonat alimentar
  • 110 ml lapte
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru frosting:

  • 4 albuşuri
  • 200 g zahăr pudră
  • 300 g unt de 85% grăsime
  • 1 plic zahăr vanilat

Pentru gem :

  • 200 g zmeură
  • 150 g zahăr
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu zmeură:

Am început cu pregătirea gemului de zmeură: se fierbe, la foc mic,  zmeura cu zahărul 10 minute. Se pune la rece.

Pentru pregătirea brioşelor mixaţi zahărul cu untul, la viteză maximă, până rezultă o cremă pufoaşă. Se adaugă pe rând ouăle, amestecând după fiecare cam 30 sec. Făina, praful de copt, bicarbonatul şi sarea se amestecă. La crema de unt se adaugă 3 linguri făină, se amestecă la viteză minimă până la încorporare, se adaugă 3 linguri cu lapte, se amestecă, 3 linguri cu făină, 3 cu lapte, tot aşa până la terminarea ingredientelor. Aluatul astfel pregătit se repartizează în tava de brioşe căptuşită cu hârtii speciale. Se dă tava la cuptorul preâncălzit pentru 25 minute. 

Pentru pregătirea frostingului se bat, pe bain-marie, albuşurile cu zahărul aproximativ 10 minute, timp în care bezeaua se va încălzi, rezultând o spumă densă. Se ia vasul de pe bain-marie şi se continuă a se bate bezeaua până ce aceasta se răceşte . Mixerul se fixează la o viteză inferioară şi se începe a se adăuga la bezea câte un cubuleţ de unt rece, mixând după fiecare până la încorporarea lui completă. S-ar putea ca după ce adăugaţi mai mult de jumătate de unt să observaţi că,  crema ar începe să se taie, nu vă speriaţi, daţi viteza maximă la mixer şi bateţi aproximativ 4 -5 minute. Bezeaua îşi va reveni şi se poate adăuga restul de unt, tot aşa câte puţin. La sfârşit am adăugat jumătate din cantitatea de gem. 

Cu ajutorul unui dispozitiv de scos cotorii merelor am scobit câte o gropiţă mică în fiecare brioşă. Am pus în fiecare gropiţă câte 1/2 linguriţă gem de zmeură şi deasupra am ornat cu frosting. 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cupcakes cu zmeură-0
Cupcakes cu zmeură-1
Cupcakes cu zmeură-2
Cupcakes cu zmeură-3
Cupcakes cu zmeură-4

COMENTARII (27)

iri_iri

iri_iri 1

15.05.2012, 10:17

Bya Ralu

Bya Ralu 1

27.08.2012, 19:52

ce frumoase sunt

adriana65

adriana65 1

28.08.2012, 12:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!