Curry vegetarian Rogan Josh cu orez cu cuisoare, salata de morcov cu midgale si lamaie picanta

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 10 Oct 2015 | 821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru curry:
  • 2 cepe albe, tocate julienne
  • 1/2 dovleac, taiat cuburi mari
  • 1 conopida, taiata cuburi mari
  • 3-4 linguri pasta de curry Rogan Josh (reteta aici: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-curry-rogan-josh-73425.html)
  • 1 chili
  • 4 catei de usturoi
  • 1 cutie naut conservat
  • 1 legatura coriandru
  • 1 punga de spanac proaspat
  • 2-3 linguri iaurt
  • Pentru orez:
  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • sare
  • ulei de rapita
  • 5-6 cuisoare
  • Pentru salata:
  • 1 mana fulgi de migdale
  • 6 morcovi
  • coriandru
  • 1 chili
  • 1 bucata de 2 cm de ghimbir proaspat, curatat de coaja
  • sare
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 3 linguri ulei
  • Pentru lamaia picanta:
  • 1 lamaie
  • 1 lingura de ulei
  • 1/2 lingurita seminte de mustar negru
  • 1 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curry vegetarian Rogan Josh cu orez cu cuisoare, salata de morcov cu midgale si lamaie picanta:

Se calesc cepele in ulei de rapita impreuna cu dovleacul, conopida si pasta de curry. Se amesteca si se adauga chiliul tocat si cei 4 catei de usturoi maruntiti, apoi nautul cu tot cu apa, se toarna apa pana la jumatatea cratitei, se adauga tulpinile de coriandru si 1/2 din frunze. Se acopera cu un capac.

Orezul se fierbe in apa sarata cu ulei si cuisoarele, acoperit cu un capac, la foc mic. 

Pentru salata, se prajesc fugii de migdale, intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana incep sa prinda culoare. Se scot intr-un vas. 

Se dau morcovii pe razatoare si se amesteca cu o parte din frunzele de coriandru, chiliul tocat, ghimbirul maruntit, sare, sucul de lamaie, uleiul si fugii de migdale.

Pentru lamaia picanta, se taie lamaia longitudinal in 8, apoi cuburi. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul la foc mare. Se adauga boabele de mustar negru, turmericul si fulgii de chili, apoi lamaia si se prajesc 10 secunde amestecand frecvent. Se scoate intr-un vas.

Se adauga spanacul si sucul de lamaie in curry si se serveste cu iaurt, frunze de coriandru, orezul aromatizat cu cuisoare, salata de morcovi si lamaia picanta. 

 

 

COMENTARII (4)

Anett 1

10.10.2015, 17:12

super!

Camelya 1

10.10.2015, 18:00

dantes 1

11.10.2015, 12:45

super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S