Ceapa umpluta

de nadina73 in Jamie Oliver, 3 Noi 2010 | 6674 vizualizari

 

Mi-a placut tare mult cand am vazut retetea la Julie(flori),asa ca am pus in practica ,inspiratia a fost de aici http://bucataras.ro/retete/9641/ceapa-umplutacele-mai-bune-cepe-umplute-din-lume.html

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe foarte mari
  • 3 catei de usturoi
  • 5 linguri de smantana
  • 5 linguri de emmentaler
  • 5 felii de jamon(sunca sau bacon)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de unt
  • crengute de rozmarin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta:

Se curata cepele de foi si se fierb 15 minute in apa cu sare,dupa care se scot se lasa putin la racit dupa care le-am taiat cu varful cutitului pentru a da forma de zig-zag. Se sobesc usor sau se scot foile de ceapa,care vor fi tocate.(as fi vrut sa fie 6 ,dar una s-a rupt)

Ceapa scoasa se toaca marunt cu usutroiul si se calesc in 2 linguri de unt sau ulei dupa care se pune sare,piper,smantana si cascavalul,iar cu aceasta compozitie delicioasa se umplu cepele.

Cepele se infasoara in feliute de jamon( sunca ,bacon) si se umplu. Se presara cu cimbru sau rozmarin (eu nu am avut, asa ca  nu am pus).

Se pun cepele intr-un vas cu 1 lingura de unt sau ulei  si se da tava la cuptor pentru aproximativ 25 minute.

Vorba lui Flori "putin spus ......delicios".........super super bune

 

TIPS-URI

1

Jamie are mare dreptate cand zice ca este o reteta uimitoare si miraculoasa,chiar merita sa o incercati

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Ceapa  umpluta 60147
retete culinare - Ceapa  umpluta 60148
retete culinare - Ceapa  umpluta 60149
retete culinare - Ceapa  umpluta 60150
retete culinare - Ceapa  umpluta 60151
retete culinare - Ceapa  umpluta 60152
retete culinare - Ceapa  umpluta 60153
retete culinare - Ceapa  umpluta 60154

COMENTARII (31)

elena1988 1

12.02.2011, 07:01

jolygina 1

25.03.2011, 19:57

o bunatate vin si eu la o portie

adry88 1

08.05.2011, 11:09

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S