Dame Blanche

de elucubratiiculinare in Prajituri, 9 Mar 2014 | 1547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g migdale
  • 200 g unt
  • 300 g zahăr pudră
  • 600 g făină
  • 3 ouă
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/2 linguriță esență migdale
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 1 borcan gem afine
  • zahăr pudră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dame Blanche:

Măcinăm migdalele foarte bine într-un robot de bucătărie. Cernem făina cu zahărul pudră și sarea , apoi le amestecăm cu migdalele. Untul rece se taie cubulețe și se amestecă în compoziția de făină până va deveni firimituri grosiere. Adăugăm ouăle, unul câte unul și amestecăm. Adăugăm esența de vanilie și cea de migdale, mai amestecăm de câteva ori.

Nu se amestecă foarte mult aluatul, pentru că va deveni elastic. Transferăm conținutul pe o planșetă presărată cu făină și formăm un disc pe care-l punem într-o folie de plastic și dăm la rece pentru cel puțin o oră sau cel mai bine până a doua zi. Se încălzește cuptorul la 180 grade C. Pe o planșetă presărată cu făină întindem aluatul de aproximativ un sfert de centimetru grosime. Se taie în formă de cercuri, flori sau inimioare. Jumătate din ele vor mai avea pe mijloc o decupătură - eu am folosit un dispozitiv de scos cotorul la mere. Se pun în tăvi tapetate cu hârtie pergament și se coc pentru 10-15 minute sau până marginile devin maro aurii. După ce se vor răcii se ung cu gem fursecurile întregi și se acoperă cu cele găurite.

La sfârșit se pudrează cu zahăr. 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Dame Blanche 302660
retete culinare - Dame Blanche 302664

COMENTARII (18)

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:54

Lia_ 1

12.03.2014, 17:46

favorita

Nicole28 1

03.05.2014, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S