Deliciu cu ciocolata

de Miha in Prajituri, 1 Noi 2011 | 3115 vizualizari

 

Aceasta prajitura cu ciocolata s-a vrut a fi "Lava cake", dar din anumite cauze perturbatoare si cam galagioase cateodata :)) le-am tinut la cuptor mai mult decat trebuie si lava n-a mai fost lava dom'le. :))) Dar cine iubeste ciocolata sunt sigura ca va trece cu usurinta peste acest aspect, mai ales daca prajitura va fi inecata intr-un delicios sos din dulce de leche. Si va mai spun un secret... daca le puneti putin la congelator, apoi le serviti cu ceva frisca... sunt deliciu total.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 250 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu ciocolata:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana totul devine ca o crema. Adaugam si faina si omogenizam. Vom obtine o compozitie de consistenta unei smantani mai groase.

Ciocolata si untul le topim la foc mic. Omogenizam si lasam la racit. Dupa ce s-a racorit incorporam in crema de oua in cateva reprize.

Formele se ung cu unt, apoi turnam din compozitie astfel incat sa umplem cca 3/4 din inaltimea formei.

Eu am avut forme de aluminiu de unica folosinta si au iesit 7 bucati.

Formele se dau la cuptor la foc mediu spre mare (~200 C) pentru ~10 minute (pentru a obtine o veritabila Lava Cake) sau ~15 minute pentru a obtine ceea ce am obtinut eu. :))

 

RETETA IN IMAGINI

Deliciu cu ciocolata-0
Deliciu cu ciocolata-1
Deliciu cu ciocolata-2

COMENTARII (54)

DIANA B 1

10.11.2011, 13:48

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm poti sa si mori din cauza astora

diaconta 1

10.11.2011, 13:50

asa-i Diana,poooooooooooti
oare ce ganduri au cu noi fetele astea?
hai sa nu ne mai uitam,ca o sa creada ca ne place

mena29 1

10.11.2011, 13:54

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04