Deliciu cu cirese si frisca

de Corinuta in Prajituri, 28 Mai 2011 | 4205 vizualizari

 

Va poftesc la o feliuta de praji dulce si pufoasa!

 

INGREDIENTE

Ptr blat:  
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita praf de copt
Ptr crema:
  • 300 ml frisca
  • 200 g cirese
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 lingurite gelatina 
  • 50 ml apa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Deliciu cu cirese si frisca:

Se bat ouale, se adauga zaharul, se bate in continuare pana se topeste. Se adauga faina amestecata cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor pana se incorporeaza. Se toarna blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 175 de grade timp de 20 de minute sau pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.

Se amesteca gelatina cu 50 ml apa si se la asa 10 minute. Se incalzeste coaja de lamaie cu zaharul si se stinge cu zeama de lamaie. Se lasa la racit. Se bate bine frisca, se adauga gelatina si siropul de lamaie, se amesteca bine si se intinde pe blat. Ciresele se spala, se scurg si li se scot samburii, apoi se aseaza peste frisca. Se taie blatul in doua si se suprapune, apoi se da la frigider o ora dupa care se poate servi pudrata cu zahar sau cocos.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Deliciu cu cirese si frisca 107522
retete culinare - Deliciu cu cirese si frisca 107523
retete culinare - Deliciu cu cirese si frisca 107524
retete culinare - Deliciu cu cirese si frisca 107525
retete culinare - Deliciu cu cirese si frisca 107526

COMENTARII (46)

elena1988 1

30.05.2011, 21:45

vpepuskas7 1

10.08.2013, 08:08

babi5 1

10.08.2013, 18:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S