Desert baclava rulouri

de Lau in Dulciuri, 21 Noi 2018 | 2642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta
  • 400 g nuca macinata
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • 200 g unt topit
  • Sirop
  • 200 g zahar
  • 150 g apa
  • 100 g miere de albine
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert baclava rulouri:

Foile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime.

Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si rulam pe latime, repetam pana ce terminam.

In tava unsa cu unt adaugam rulourile, le ungem cu untul ramas si dam la cuptorul incalzit cca. 20 min.

Intr-o cratita adaugam apa si zaharul cand incepe sa fiarba, adaugam mierea de albine si lasam sa fiarba pana ce devine un sirop mai grosut. Adaugam esenta de vanilie.

Peste rulourile de baclava fierbinti adaugam siropul, lasam sa se raceasca la temperatura camerei, dupa care dam la frigider 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert baclava rulouri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuti