Desert briose cu ciocolata si zmeura

de -Licurici- in Dulciuri, 31 Oct 2017 | 2632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 200 g ciocolata neagra 85% cacao
  • 150 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 pliculet praf de copt
  • 400 g faina
  • 200 g zmeura congelata
  • glazura de ciocolata
  • 80 g ciocolata cu alune
  • 35 ml frisca lichida
  • 35 g unt
  • ciocolata alba, pentru decor.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata si zmeura:

Ciocolata se topeste impreuna cu untul, la foc mic, amestecand continuu. Se lasa la racit.

Intre timp se bat ouale cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilinat, zaharul tos, putin cate putin, apoi ciocolata topita.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune, putin cate putin, peste compozitia din oua.

Se amesteca bine, apoi se pune 3/4 in fiecare forma, iar deasupra se pune zmeura.

Se baga in cuptorul preincalzit, 25-30 min.

Pentru glazura, se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul, amestecand continuu.

Se lasa la racit, apoi se pune deasupra fiecarei briose.

 La final, se rade ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.10.2017, 20:02

Grozava combinatie!

Rocsi 1

31.10.2017, 21:44

Vreau si eu din pufoseniile astea delicioase!

Ksenya 1

01.11.2017, 09:38

as lua una cu mare pofta la cafeluta mea!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu nuca de cocos