Desert briose mucenici

de RuxyRux in Dulciuri, 6 Mar 2018 | 2533 vizualizari

 

Proba de...mucenici!
La invitatia bucatarasei mele dragi iubita Laurici, am pus aceasta reteta pe pagina de concurs din FB Bucataras...asa ca daca va plac bunatatile mele....si vreti sa apreciati, va astept cu drag la mucenici insiropati!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina de patiserie cernuta de trei ori
  • 1 plic drojdie
  • 175 gr. zahar fin
  • un praf de sare
  • 185 ml lapte
  • 60 gr. unt
  • 3 galbenusuri de la oua mari
  • un praf de sare
  • vanilie
  • esenta de rom
  • coaja de lamaie
  • pentru uns doua galbenusuri si o lingura de lapte dulce caldut

sirop:

  • 75 ml apa
  • 75 gr. zahar
  • vanilie
  • esenta de rom

decor:

  • miere
  • nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose mucenici:

Se amesteca intr-un vas faina, praful de sare, zaharul, drojdia uscata.

Intr-un ibric larg se pune laptele se incalzeste usor, se amesteca cu untul, se topeste usor, si cu galbenusurile, , apoi, vanilia, esenta de rom, coaja de lamaie, cu grija sa nu devina fierbinte compozitia, se toarna peste faina si se amesteca, nu trebuie sa framantam mult ci doar cat sa omogenizam ingredientele si sa obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Aluatul se cresteaza in forma de cruce pana jos, se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa pana ce isi dubleaza volumul la loc cald in bucatarie.

Cand aluatul a crescut suficient, se rup bucati cat mingea de tenis, se rotunjesc in mana si se asaza in formele unse cu ulei.

Se mai lasa 25 de minute la crescut la loc cald.

Se ung briosele cu galbenusurile amestecate cu lapte caldut si se coc pana ce se rumenesc frumos( mai bine de 30 de minute).

Intre timp se prepara siropul, si cand se scot briosele din cuptor se toarna fierbinte imediat peste ele.

Se ung cu miere si se presara nuca macinata din belsug.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Rocsi 1

07.03.2018, 19:06

Cat de pufoase sunt, sa nu mai zic la gust ca-s delicioase! Abia astept sa fac si eu mucenici!

Merisor 1

07.03.2018, 20:41

Ce idee minunată ai avut cu aceste brioșe, Ruxule!

elucubratiiculinare 1

08.03.2018, 08:07

o super idee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel si ananas (de post) - Reteta nr 500